Motosportlased pääsevad nädalavahetusel võidu kihutama

Joel Kukk
Copy
Ligemale pool sajandit tsiklit taltsutanud Toivo Nikopensius püsib endiselt kindlalt sadulas.
Ligemale pool sajandit tsiklit taltsutanud Toivo Nikopensius püsib endiselt kindlalt sadulas. Foto: Rauno Kais

Laupäeval avatakse Eesti mootorratturite enduurohooaeg Valgamaal Leigol, pühapäeval võisteldakse kestuskrossi esimesel etapil Saku rajal.

Paikuse motoklubi eestvedaja, aastal 2009 seenioride Euroopa meistritiitliga pärjatud Toivo Nikopensius ütles, et tema eesmärk on tänavu taas jahtida mõlemas sarjas nii Eesti kui lähinaabrite tiitlivõistluste kõrgeid kohti.

“Ümber Leigo järvede kulgeval ringil võetakse aega viie kilomeetri pikkusel enduuro- ja kolmekilomeetrisel krossikatsel,” kõneles Nikopensius. “Näis, mis saama hakkab. Võistluse peakorraldaja Riho Kollist rääkis, et Leigo rada on kõigile lihtsasti läbitav, aga väga põnev.”

Pärnumaa tugevamatest motosportlastest lähevad laupäeval Nikopensiuse kõrval võistlustulle Tõnu Kallast ja Taisto Loopere E3-klassis, Risto Mäeots ja Kevin Erkmann hobisõitjate ning Madis Pool veteranide konkurentsis.

Pühapäevasel võidukihutamisel Saku-Männiku rajal selgitatakse paremus 16 arvestuses. Esimest korda lähevad Eesti karikavõistluste arvestuses eraldi stardist võistlema lühemal ringil 65 ccm tsikleid taltsutavad noored ja 85 ccm mootorratastel juuniorid.

“Eestis kehtivate koroonapiirangute tõttu on traditsiooniline soolode võistlus löödud kaheks eraldi sõiduks, kus kõigepealt stardivad ühe tunni klassid ja peale nende finišeerumist lähevad rajale 1,5 ja kahe tunni klassid,” selgitas Nikopensius.

Paikuse motoklubi au kaitsevad pühapäeval koos Nikopensiusega Jüri Koger, Marek Trei, Hegri Sutt, Jarmo Lehiste, Tony Võsanurm, Vesa Lindholm ja Aivo Rabbi. Õrnema soo poodiumikohta läheb jahtima Agnes Võsanurm.

Pärnu motoklubi kiirematest meestest lähevad Saku maratonile Mati Nuut, Mattias Graumann ja Raido Kiisk. Kolmekordne quadracer’ite motokrossi Euroopa meister Kevin Saar ütles, et tema ei osale algaval hooajal Eesti kestuskrossidel. Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna tudengi suur eesmärk on taas Vana Maailma meistrikuld. Tänavu antakse EMi avalöök juulis Lange rajal Eestis, seejärel tuleb kaks etappi Tšehhis ja tšempionaadi finaal on Horvaatias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles