Saunarahvas sai saunatee: nimistu hõlmab üle 100 sauna

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Kaluriküla peremees Jakob Kose ütles, et kakuamisauna ehitades uuriti eraldi, ega seesugust juba kuskil tehtud ole. “Me ei suutnud ühtegi leida,” märkis ta.
Kaluriküla peremees Jakob Kose ütles, et kakuamisauna ehitades uuriti eraldi, ega seesugust juba kuskil tehtud ole. “Me ei suutnud ühtegi leida,” märkis ta. Foto: Urmas Luik

Eestlased nimetavad end tihtipeale metsarahvaks, meil leidub hulganisti kõikvõimalikke metsa- ja matkaradu ning -teid. Aga vähemasti niisama palju loeme end saunarahvaks. Äsja ärkas uuele elule aastaid tagasi välja mõeldud saunatee.

Omalaadse tee eesmärk ei ole kedagi kuhugi kohale viia. Selle asemel on Lammasmäe puhkekeskuse peremehe Meelis Parijõe kunagi välja käidud saunatee eesmärk hoopis siinse saunakultuuri edendamine ja hoidmine nii, et järeltulevadki põlved oskaksid sauna hinnata ja leilivõtmist väärtustada.

Saunateele kohaselt saunalaval – maaturismiettevõtjate koolitusel – tekkinud mõte leidis küll poolehoidjaid, kuid päris õiget hoogu sisse siiski ei saanud. Osaliselt seetõttu, et info ei läinud liikvele, ja ega liikmeidki algul palju olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles