5 igapäevast viga, mis põhjustavad juuste hõrenemist

Copy
Foto: Aravon OÜ

Juuste hõrenemine ja õhukesed juuksed on murettekitav probleem paljude naiste ja meeste jaoks. On räägitud, et on täiesti normaalne, kui päevas langeb välja 50 kuni 100 juuksekarva. Kuigi keegi väljalangevaid juuksekarvu ilmselt üle ei loe, tasub enam kui 100 kaotatud karva korral probleemi põhjuseid täpsemalt uurida. Lisaks tervislikust seisundist tulenevatele põhjustele võivad juuksed välja langeda igapäevaste harjumuste tõttu. Olles teadlik, mis avaldab sinu juustele halba mõju, saad väikeste elustiilimuudatustega olukorda parandada. Näiteks kuuluvad kahjulike harjumuste hulka alljärgnevad:

Märgade juuste sikutamine. Pärast peapesu ei ole juukseid kasulik märjalt kammida või tugevasse patsi kinnitada. Märg juus on veniv ja kipub kergemini katkema. Kuna juuste pesemine ise võib soodustada pusade teket, on hea mõte enne dušši juuksed korralikult lahti kammida – nii on neid hiljem kuivana lihtsam läbi harjata.

Juuksepikendused. Kuigi pikendused annavad ajutiselt uhke Rapuntseli patsi, ei mõju need sinu enda juustele sugugi hästi. Juuksejuured peavad taluma liiga suurt raskust, mille tulemusel saavad kahjustada juuksejuure alguspunktiks olevad folliikulid. Seetõttu juuksed katkevad ja võivad tekkida lausa kiilad laigud peanahal – seisund nimega alopeetsia.

Ühekülgne toitumine. Juuksed vajavad kasvamiseks proteiini ehk valku, biotiini, rauda, B-vitamiini ning muid vitamiine ja mineraalaineid. Kui sa toitumise abil oma keha nende ainetega ei varusta, on tulemuseks haprad ja väljalangevad juuksed. Juustele kasulikud toiduained on näiteks munad, avokaado, kala, pähklid ja spinat.

Mõningate toodete liigtarvitamine. Tooted, nagu juuksespreid, kuivšampoonid, geelid ja õlid, võivad liigse kasutamise korral kasu asemel kahju teha. Näiteks sisaldavad paljud tooted alkoholi, mis kuivatab juukseid ning muudab need nõrgaks. Soovitatav on eelistada loodusliku päritoluga juuksehooldustooteid.

Ebapiisav kaitse päikese eest. Saabuva suve valguses on tähtis meeles pidada, et peale naha vajavad kaitset sinu juuksed. Intensiivne päike muudab juuksed hapraks ja need kipuvad kergemini murduma. Kuumade ilmade korral kanna peas mütsi või rätti ning kasuta päikesekaitsega tooteid.

Foto: Aravon OÜ

Leia sobivad tooted juuste väljalangemise vastu!

Kui ka sinu harjumuste hulka kuulub üks või mitu n-ö juuste surmapattu, kuid kaunis juus on oluline, tee oma elustiilis mõningad korrektuurid. Et peatada juuste väljalangemine ning anda juuksekasvule kiire lisatõuge, võid harjumuste muutmisele lisaks kasutusele võtta spetsiaalsed selle tarbeks välja töötatud tooted. Naturaalset platsentaekstrakti, aminohappeid ja siidiproteiini sisaldavad Placent Activi juuksehooldustooted tekitavad peanahale juuksekasvuks sobivaima keskkonna. Võti peitub terves, korralikult niisutatud ja elastses peanahas, millest omakorda kasvab elujõuline ja terve juus. Tootesarja kuuluvad eri suuruses šampoonid ja palsamid, seerum ja erinevad vitamiinid, mida võid kasutada üksikult või omavahel kombineerides. Järjepidevus on parima tulemuse võti, seega läbides kuu või kaks kestva kuuri, mil on kasutusel kõik Placent Activi tooted, märkad esimesi tulemusi juba kahe nädala pärast!

Copy
Tagasi üles