Noored merekarud võrdlesid end maailma tippudega

Joel Kukk
Copy
Pärnu jahtklubi lipu all seilav Martin Rahnel oli Itaalias Eesti sportlastest edukaim.
Pärnu jahtklubi lipu all seilav Martin Rahnel oli Itaalias Eesti sportlastest edukaim. Foto: Riina Ramst

Maailmameistrivõistlusteks valmistuv Eesti Optimisti klassi koondis osales Itaalias 39. Garda järve regatil. Viis päeva kestnud võistlusel startis 674 paati ja esindatud oli üle veerandsaja riigi.

Üheksa sõidu kokkuvõttes oli parim Itaalia poiss Alex Demurtas, teiseks tuli võitja kaasmaalane Quan Adriano Cardi ja kolmanda pjedestaalikoha hõivas hispaanlane Xavier Garcia. Eestlastest oli parim Pärnu jahtklubi purjespordikooli kasvandik Martin Rahnel, kes saavutas tugevuselt teises ehk hõbegrupis 41. koha. Rahneli klubikaaslane Andrias Sepp oli 50. ja Ott Richard Hääl Hara seilamise seltsist sai 81. koha.

Ei vaim ega füüsis pidanud meie sportlastel veel lõpuni vastu.

Elise Umb, Eesti Optimisti klassi ja Pärnu jahtklubi purjespordikooli peatreener

Pronksigrupis seilanud noortest oli Raul Ottesson Tallinna jahtklubist üheksas, Pärnu piiga Laura Marii Taggu sai 14., pealinna tüdruk Ann Carolin Victoria Vürst 26. ja Uku Kuuse purjetamiskooli õpilane Kaito Haamer 31. koha.

“Lihavõttepühadel toimuma pidanud regatt sai lõpuks peetud,” rääkis Eesti Optimisti klassi ja Pärnu jahtklubi purjespordikooli peatreener Elise Umb.

“Regati lõpetasid viimasel päeval kavandatust varem mägedest kiiresti lähenevad tormipilved. Korraldajad edastasid raadiosaatja kaudu treeneritele info, et sõidud on katkestatud ja algab kiire evakuatsioon kaldale. Paraku läks meie sportlastel hea sõit kaduma, nad kõik olid juba viimasel rajalõigul ja oma grupi eesotsas,” rääkis peatreener. Lisades, et kui võistlejaid hakati kaldale pukseerima, puhus tuul 40 sõlme ehk 20 meetrit sekundis.

Itaalia poiss Alex Demurtas maitses Garda järve regatil võidurõõmu.
Itaalia poiss Alex Demurtas maitses Garda järve regatil võidurõõmu. Foto: Itaalia purjespordiliit

Umbi sõnutsi said noored purjetajad Gardalt ohtralt emotsioone ja väärtuslikke kogemusi väga tugevate vastastega võisteldes. Eestlastele oli esialgu harjumatu, et päevas tuli purjetada kaks või kolm tunni pikkust sõitu.

“Ei vaim ega füüsis pidanud meie sportlastel veel lõpuni vastu,” tõdes Umb. “Vahva oli vaadata, kuidas kadettide grupi seitsme- kuni kümneaastased itaallased võistluspäevade pingele vastu pidasid, väga rasketes oludes hakkama said ja meisterlikult paate valdasid. Itaalia on purjetamisriik, kust meil on palju õppida!”

Garda järvele naastakse treeneri sõnutsi juba juuni lõpus, et startida Optimistide MMil.

Eeloleval nädalavahetusel võistlevad noored svertpaadisõitjad Saaremaal Eesti karikasarja esimesel etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles