Maskikandmise kohustus võib paari nädala pärast lõppeda (1)

Pärnu Postimees
Copy
03.04.2021, Tallinn Vaktsineerimine Tondiraba Jäähallis. Tervise- ja tööminister Tanel Kiik.
03.04.2021, Tallinn Vaktsineerimine Tondiraba Jäähallis. Tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles tänasel koroonaviiruse hetkeolukorda käsitleval pressikonverentsil, et alates novembri lõpust valitsuse kehtestatud maskikandmiskohustus kaotatakse ilmselt juuni keskel.

“Tõenäoliselt maskide kohustus kaob juuni keskpaigaks. Tuleme juuni esimesel nädalal selle juurde tagasi. Tõenäoliselt juuni keskpaik on see hetk,” ütles Kiik.

Kiige sõnutsi võtab valitsus otsuste tegemisel arvesse terviseameti ja teadusnõukoja soovitusi. “Valitsuse otsus oli vaadata, kuidas edeneb vaktsineerimine ja kuidas leevendused mõjuvad viiruse levikule,” lausus minister.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp märkis, et kui nakatumine langeb, tuleb leevendada ka maskide kandmise nõuet. “Maskide kandmise efektiivsus on kõrgem, kui nakatumine on kõrgem,” lausus Sepp.

Valitsus kehtestas maskikandmise või nina ja suu katmise kohustuse avalikes siseruumides, sealhulgas ühistranspordis ning teeninduskohtades mullu 24. novembril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles