Pildid Vanas õlletehases, Pärnu loovlinnaku alal käib juba vilgas elu

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Praegused ja tulevased loovlinlased on lükanud käima Pärnu loovlinnaku ajaloolises õlle­tehases.
Praegused ja tulevased loovlinlased on lükanud käima Pärnu loovlinnaku ajaloolises õlle­tehases. Foto: Urmas Luik

Juhtus nii, et kunstnikud tulid välja julge ideega ja see hakkas vana õlletehase omanikelegi meeldima. “Sealt läks kõik kiirelt ülesmäge ja areng on olnud päris jõuline,” tunnistas Suur-Jõe 10 asuva ­vana õlletehase üks omanikke Rainer Ansu.

Al Paldrok ja tema rahvus­vaheline kunstnikest sõpruskond pidasid vana õlletehase saalis näituse afterparty’t, omanik näitas neile ruume ja sealsamas mõte sündiski: see on loomelinnakule ainuõige koht. Nende üllatuseks selgus, et enamjaolt tühjalt seisva ja laguneva, aga suhteliselt heas seisus ruumidega hiigelkompleksi omaniku Heidi Ansu ja tema poja mõlema suur huvi on täpselt samamoodi Pärnu natuke huvitavamaks muuta.

Rainer Ansu sõnutsi otsisidki nad sellele kohale väljundit. ­Mõni küll tuli ja ütles: “Oo, teil on nii lahe koht, kuhu võiks midagi ­teha, aga täpselt ei tea, mis see olla võiks.” Nii oligi asi jäänud terviknägemuse puudumise ja pealehakkamise taha. “Paljud räägivad, et Pärnus ei toimu midagi – no nüüd toimub, oleme pööranud asjad teistpidi ja loodame parimat. Andsime ise ka siia panuse juurde, et asi ei jääks toppama ja ratas veereks,” tõdes Ansu, et on isegi põnevil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles