Kes revideerib Tori valda? Mitte keegi

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Komisjoni viimatine esimees Andres Mõis ütles, et proovis kaks aastat edutult enda ja aseesimehe Ants Lopsiku kõrvale kolmandat liiget leida.
Komisjoni viimatine esimees Andres Mõis ütles, et proovis kaks aastat edutult enda ja aseesimehe Ants Lopsiku kõrvale kolmandat liiget leida. Foto: Madis Sinivee

Kohalikku elu ja rahakotti käsutavad poliitikud valla­valitsuste ja volikogude kaudu. Kes kontrollib, et võimulolijad ikka õiguspäraselt ja efektiivselt ­tegutseksid? Selline võim on näiteks volikogude revisjoni­komisjonidel, mis hea tava ­kohaselt suuresti opositsioonipoliitikutest koosnevad. Tori vallas on aga kujunenud kummaline olukord: seda komis­joni ja kontrolli pole.

Haldusreformi järgsest valdade liitumisest saati on korraldatud vaid üks koosolek, ­seda eesmärkide seadmiseks.

Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna juhataja Väino Tõemets tõdes vallaelaniku järelepärimise peale, et asjalood on natuke kehvad. Revisjonikomisjon ei täida seadusega ega valla põhimääru­sega seatud ülesandeid. See tähendab omakorda, et volikogu ei ole suutnud oma kohustusi täita. “Seetõttu puudub vallasisene järelevalve valla eelarve kasutamise üle, mis võib tekitada korruptsiooniohtlikke olukordi,” seisis Tõemetsa vastuskirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles