Politseileitnant Karin Uibo sattus zontade tähelepanu alla

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
“Keskendun õnnestumistele, mis toidavad emotsionaalselt,” ütleb Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Karin Uibo, kes töötab politseis 1996. aastast, tegeleb riskiperedega ning pälvib “Zonta tunnustab” auhinna.
“Keskendun õnnestumistele, mis toidavad emotsionaalselt,” ütleb Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Karin Uibo, kes töötab politseis 1996. aastast, tegeleb riskiperedega ning pälvib “Zonta tunnustab” auhinna. Foto: Mailiis Ollino

Põhikoolis õppides kirjutas Karin Uibo kirjandeid lapse kohta tavatu täpsu­sega, märkides, mis kell tema ise või keegi kusagile läks, mis tal kaasas oli või mida ta tegi. Tüdruku arvates ei olnud tähtsust klassikaaslaste kirjeldatud ilusal ilmal või soojal järveveel, tähtsad olid üksikasjad. Selle peale öelnudki Paistu põhikooli kirjandusõpetaja ja klassijuhataja talle, et sina mine miilit­sasse.

Õpetaja ettekuulutus läks täide, aga enne õppis Uibo Tartu kutsekoolis magusameistriks. Pagari-kondiitri praktika ajal mõistis ta, et see pole tema kutsumus ja, diplom taskus, tegi kannapöörde.

Paikuse politseikooli lõpetamise järel on Uibo 1996. aastast töötanud politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri Pärnu politseijaoskonnas, ta on piirkonnavanem, auastmelt politseileitnant. Veerand sajandiga koduseks saanud Pika tänava politseimajast tuleb tal kolleegidega suve lõpus ümber asuda Riia maantee äärsesse uhiuude sisejulgeolekumajja. Sinna võtab ta kaasa oma töö, tegele­mise lähisuhtevägivalla ja riskinoortega, aidates neil elu umbsõlmi lahti harutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles