Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustavad Malle Koger Pärnu keskraamatukogust.

Ain Raal, “Sinu ravimtaimed”

Mitme ravimtaimeraamatu autor tutvustab lastele, kuidas mingit taime ära tunda, millal korjata ja kuidas kasutada. Seda teeb ta muhedal ja kaasakiskuval moel.

Nurmenukk kuulutab saabuvat kevadet, piparmündil on maakodu maitse, pärn annab tervekstegevat hingemett. Sobib nii koolieelikutele kui algklassilastele, samuti õppematerjaliks. Raamat on kõvade kaantega ja kaunid pildid on sellesse joonistanud Laura Müürsepp.

Päike ja Pilv.


Eve Hele Sits, “Mooni talurahva tähtpäevik”

Mooni on kümneaastane tüdruk, kes kolis koos perega maale elama. Uues koolis oli kombeks kuulutada iga õppeaasta alguses välja teema, millega aasta jooksul põhjalikumalt tegeldakse. Seekord oli teemaks talurahva tähtpäevad ja nendega seotud kommete tundmaõppimine. Mooni hakkas pidama sellekohast päevikut, abiks nii vanemad kui sõbrad.

Lihtsas keeles kirja pandud päevik tutvustab talurahvakalendrit ning räägib pühadekommetest minevikus ja tänapäeval.

Arvukate illustratsioonidega raamat sobib nii ise avastamiseks kui ettelugemiseks-arutlemiseks kodus, koolis või lasteaias.

Argo.


Tracey Turner, “Poiste jõulu- ja talveraamat”

Raamat on mõeldud 7-12-aastastele poistele. Raamatus on palju laua- ja kaardimänge, viktoriine, joonistamist, meisterdamist, kokakunsti saladusi. Ühesõnaga – kõik selleks, et pühad toredalt ja kasulikult veeta. Selle raamatuga igav ei hakka. Ilmunud on ka „Tüdrukute jõulu- ja talveraamat“.

TEA.


Kätlin Vainola, “Suvevaheaeg koolis”

Raamatus on palju juttu sõprusest. Linnas elab igasuguseid linde ja loomi. Inimesed alati neid ei märka, kuid loomad arvestavad meiega. Kui loomad on linnas kaua elanud, võib juhtuda, et nad hakkavad inimeste moodi käituma.

Nii juhtub ka selles raamatus. Kass Roosi elab koolimaja pööningul. Kool on koht, kus saadakse targaks. Igal suvel, kui lapsed puhkavad, kutsub kass Roosi loomi ja linde õppima. Suvi möödub loomade koolis kiiresti. Peale õppimise leiavad koolis aset igasugu seiklused.

Raamatu on kujundanud Kertu Sillaste.

Tallinna keskraamatukogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles