Kes on see naine, kes kinkis Kaja Kallasele ämbritäie räime? (1)

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Pärnu linna Lindi sadamast on MTÜ Liivi Lahe Kalanduskogu tegevjuht Esta Tamm käinud kaluritega merel ja imetlenud päikese­tõuse, seepärast oli ta ühel räimehommikulgi selle kaluriküla kail.
Pärnu linna Lindi sadamast on MTÜ Liivi Lahe Kalanduskogu tegevjuht Esta Tamm käinud kaluritega merel ja imetlenud päikese­tõuse, seepärast oli ta ühel räimehommikulgi selle kaluriküla kail. Foto: Mailiis Ollino

Pärnulane Esta Tamm on otse­kohese ütlemi­sega ja küsib vajadusel selgitusi ametnikeltki. Nii nagu merealade planeeringu mõjude hindamise aruande kohta, sest dokumendist ei selgu Liivi lahte planeeritava avamere tuulepargi mõju kalasti­kule, kuigi merega piirnev Pärnu ­maakond on Eestis suurima kalavaru ja püügimahuga rannapiirkond.

Tamme võib nimetada Pärnumaa peakaluriks, sest ta on MTÜ Liivi Lahe Kalanduskogu tegevjuht, kes teab, mis toimub maakonna 635-kilomeetrisel rannajoonel ja külades. Tamm ootab praegu kohtumist peaministriga, kellele ta 13. mail kinkis Sten­bocki maja ees ämbritäie Pärnu lahest püütud värsket räime ja Võistes suitsutatud räimi. Koos kalanoosiga anti valitsusjuhile üle ranna- ja maarahva pöördumine.

Millised ettepanekud panete nii-öelda lauale pea­ministriga kohtudes?

Kindlasti on vaja rannarahvast rohkem kaasata neid puudutavatesse aruteludesse ja mitte näiliselt, vaid reaalselt, arvestades sektori ja inimestega, kes elavad ja tegutsevad mere ääres.

Kas usute, et järgnevad konkreetsed sammud?

Uskuma ja lootma ikka peab. Samal ajal on see suur töö valitsuselegi, kelle poole pöördusime. On vaja muuta suhtumist ja see on juba ametnike teha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles