Tõstamaale tuleb uus pärl: vanas meiereis avab peagi uksed maahotell

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Suure töö taga on pealinlased Andrei ja Anne-Liis Ostov, kel veel paar aastat tagasi hotelli rajamise mõte pähegi poleks tulnud.
Suure töö taga on pealinlased Andrei ja Anne-Liis Ostov, kel veel paar aastat tagasi hotelli rajamise mõte pähegi poleks tulnud. Foto: Mailiis Ollino

Tõstamaa osavalla samanimeline keskusalevik saab peagi rikkamaks: seal avatakse maahotell, mis on välja kasvanud ühe pere suve­kodu rajamise plaanist.

Aleviku pärl on sealne imekaunis mõis koos inglise stiilis maastikupargiga. Veel mõne aasta eest võis tundlikuma ilumeelega külastaja silma aga riivata ­üsna mõisa külje all asuv suur ja räämas Tõstamaa meierei hoonekompleks. Kuid enam mitte. Ehkki taastamistööd alles käivad, ei tunneks mõneaastase vahega asulasse sattunu umbes sajandivanust meiereid ilmselt praegugi enam ära. Suure töö taga on ­pealinlased Anne-Liis ja Andrei ­Ostov, kel veel paar aastat tagasi hotelli rajamise mõte pähegi poleks tulnud.

Ostovite Tõstamaale sattu­mise lugu on hästi lühidalt järgmine: reisida armastav perekond leidis eelmise kümnendi keskpaigas, et just võluv Tõstamaa alevik võiks olla koht, kus suviti tihedamalt peatuda. Peagi omandasidki Ostovid keset asulat asuva meierei, mida vaikselt kõpitsema asuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles