Kõmsi heaolukeskuse loomise idee kandideerib 20 000 eurole

Karl Hütt
, reporter
Copy
Kõmsi kohalikku külaelu arendav selts soovib taastada külasauna ja luua kogukonnale heaolukeskuse. 
Kõmsi kohalikku külaelu arendav selts soovib taastada külasauna ja luua kogukonnale heaolukeskuse. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kogukonnad üle Eesti esitasid LHV remondilaenu toetusprogrammi “Kes teeb ära?” konkursile kokku 53 projekti. Lõppvooru pääses neist kuus, sealhulgas MTÜ Kõmsi külaseltsi ettepanek Kõmsi heaolu eskuse loomiseks. 

Kõmsi kohalikku külaelu arendav selts soovib taastada külasauna ja luua kogukonnale heaolukeskuse. Külakeskuses asuvale hüljatud katlamaja-saunahoonele soovitakse anda uus elu, rajada ühissaun, jõusaal, rühmatreeningute ja massaažiteraapiate ruum.

LHV panga juhatuse esimees Kadri Kiisel sõnutsi annab konkurss tunnistust, et aktiivseid ja heade ideedega kogukondi Eestis jagub. “Mul on väga hea meel, et Eestis on nii palju häid algatusi, üht võitjat oli väga raske valida ja seepärast otsustasimegi esile tõsta mitut kogukonda,” ütles Kiisel. 

Hindamisel eristusid LHV panga juhatuse esimehe väitel eelkõige need projektid, mis olid hästi läbi mõeldud, milles oli tunda kogukonna panust ja mis haakusid nii toetusprogrammi kui ka LHV laiema missiooniga. “Need on projektid, mille teostuse osas meil kahtlust ei ole ja usume, et lõpptulemus tugevdab ja arendab kohalikku kogukonda,” rääkis Kiisel. 

LHV esitas “Kes teeb ära?” väljakutse kogukondadele aprillis, pakkudes toetusfondiks 20 000 eurot. Kuna häid projekte oli mitu, otsustas konkursi žürii esile tõsta kuus projekti ja lõplik otsus, milline neist pälvib 20 000 euro suuruse preemia, selgub intervjuude järel juunis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles