Talviku alustas võistlushooaega Prantsusmaal

Joel Kukk
Copy
18aastane pärnakas Jörgen-Matthias Talviku liitus sel aastal Hollandi profitiimiga.
18aastane pärnakas Jörgen-Matthias Talviku liitus sel aastal Hollandi profitiimiga. Foto: Danny Relouw

Pärnu motoklubi kasvandik, 18aastane Jörgen-Matthias Talviku saavutas hooaja esimesel võistlusel Prantsusmaal Blargiesi krossirajal MX2 klassis kahe sõidu kokkuvõttes neljanda koha.

Sel aastal Hollandi profitiimiga Jumbo Husqvarna BT Racing liitunud Talviku näitas hommikuses ajasõidus oma grupi kolmandat ringiaega. Esimeses võistlussõidus ei leidnud noor pärnakas veel õiget sõidurütmi ja tulemuseks oli seitsmes koht. Esikolmikusse kuulusid MM-sarjas sõitvad Mathys Boisramé Prantsusmaalt, Mikkel Haarup Taanist ja Roan van de Moosdijk Hollandist. Teises sõidus jõudis Talviku finišisse neljandana. Taas oli kiireim Boisramé, järgnesid Haarup ja prantslane Andrea Bonacorsi.

“Hollandi tiimi siirdumine on suur samm professionaalsuse poole liikumisel,” rääkis 250 ccm masinaklassis mullu Euroopa meistrivõistlustel 63 konkurendi seas viienda koha saanud Talviku. “Uuel hooajal on eesmärk jõuda kõigil EM-sarja etappidel nii pehmetel kui kõvadel radadel stabiilselt esimese viie hulka. Kindlasti stardin Hollandi meistrivõistlustel ja kui kõik hästi sujub, panen ennast proovile MX2 klassi maailmameistrivõistlustel.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles