Suvepealinnas langes paar inimest röövi ohvriks

Kati Saagim
Copy
Sularahaautomaadist raha välja võtmine. Foto on illustreeriv.
Sularahaautomaadist raha välja võtmine. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Möödunud nädala lõpus teatati politseile kahest röövist.

Ühe teate kohaselt ründas 4. juunil Pärnus Riia maanteel seni tuvastamata isik 50aastast meest, kes sai viga ja vajas arstiabi. Mehelt varastati mobiiltelefon ja 127 eurot sularaha.

Samal päeval sai politsei teate, et mõni päev varem võttis 74aastane mees suvepealinnas sularahaautomaadist raha välja, kuid sealt lahkudes järgnes mehele teadmata isik, kes teda ründas ja varastas jope taskust 600 eurot.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Liivi Reinholdi sõnutsi ei ole praegu alust arvata, et need oleksid ühe ja sama isiku toimepandud kuriteod, kuid uurimine on alles alguses. Niisamuti ei ole kedagi kummaski kriminaalasjas kahtlustatavana kinni peetud. 

“Info on esialgne – praegu on vähe infot selle kohta, mis ja kuidas täpselt juhtus,” märkis Reinhold. 

Asjaolude uurimiseks on algatatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb röövimist. Kohtus süüdimõistmisel võib sellise teo eest karistada vabadusekaotusega kahest kuni kümne aastani. Raskendavate asjaolude ilmnedes või kui teo toimepanija on varem sarnase teo eest karistatud, saab maksimaalne vanglakaristus olla kuni 15 aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles