Superkross jätkus põneva võidukihutamisega ringrajal

Copy
Superkrossi karikasarja viies etapp leiab aset sel nädalavahetusel Audruringil.
Superkrossi karikasarja viies etapp leiab aset sel nädalavahetusel Audruringil. Foto: Pille Russi

Pärnumaa tehnikaspordiklubi Erki Sport superkrossi karikasarja neljandal etapil kihutas Audru ringraja krossirajal 87 autosportlast Eestist ja Lätist ning paremus selgitati tosinas arvestuses.

Pika ja sündmusrohke võistluspäeva põnevaimad sõidud toimusid esikveo klassis, kus karikaid jahtis 21 sportlast. Üheksa ringi kestnud finaalsõidus tuiskas esimesena finišisse Honda Civicut taltsutav Erki Külvi, kannul sarja liider Kevin Allik (Mitsubishi Colt) ja Sander Järveküla (Nissan Sunny).

Noorteklassis pani oma paremuse maksma Marten Saar (Toyota Yaris), kes edestas esikohaheitluses Toivo Uusnat (Volkswagen Golf II) lõpujoonel 0,8 sekundiga ja kolmas oli Henri Renee Tuhkanen (Opel Tigra). Tagaveo klassis pääsesid pjedestaalile vaid BMWdel kihutavad autosportlased: võidurõõmu maitses Kris Hahn, teiseks tuli Peeter Kaera ja kolmanda auhinna teenis Andrus Vendel. Vabaklassis oli nii ajasõidus kui finaalis kiireim Margus Olle (BMW E46 Compact), järgnesid Mihkel Vaher (BMW 318) ja Martin Vatter (Volkswagen Golf II).

Krosskardisõitjate omavahelises arveteklaarimises oli 650 ccm klassis kiireim Karl Martin Miliste, teise koha sai Laur Langeproon ja kolmanda koha karika teenis Margus Miliste. 125 ccm klassi võitjaks kuulutati Georg Steve Supper.

Sprindi noorteklassis oli kolme sõiduvooru kokkuvõttes ülekaalukalt parim Eerik Hunt (VAZ 2107), teise auhinna teenis Marten Saar (Toyota Yaris) ja kolmandaks tuli Albert Pärtelson (Peugeot 206). Esikveoliste autode arvestuses võitis esikoha kahes klassis startinud Allik, järgnesid Tauri Jaanson (Opel Astra) ja Vatter. Tagaveoliste klassis tuli esimeseks Olle, madalamad pjedestaaliastmed kuulusid Kaerale ja Andres Altperele (BMW 320).

Vabaklassis osutus kiireimaks Lembit Nõlvak (Toyota Yaris GR4), teise koha sai taas Jaanson ja kolmas oli Toivo Voodma (Subaru Impreza). Õrnema soo konkurentsis edestas Maria Roop (Mitsubishi Colt) kõigis kolmes sõiduvoorus Katrina Saati (BMW E36).

Võistluspäeva tavakohaselt lõpetanud superfinaalis suutis Lada Sputnikul kihutanud Veiko Pomber oma paremuse maksma panna, teisena lõpetas Läti piiga Marta Starka (Ford Puma) ja kolmandaks tuli Einar Heljand (Opel Astra).

Erki Spordi superkrossi karikasari jätkub augusti viimasel pühapäeval Audru ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles