Gümnasist ja politseinik kohtusid talutoas

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Nurka talu aidatrepil jäid ühispildile zontade tunnustuse laureaadid (esiplaanil) Karin Uibo ja Triine Kose, nende taga (vasakult) Pärnu klubi president Tiia Ööpik, kuuenda alapiir­konna direktor Maire Breede ja asedirektor Berit Köösel.
Nurka talu aidatrepil jäid ühispildile zontade tunnustuse laureaadid (esiplaanil) Karin Uibo ja Triine Kose, nende taga (vasakult) Pärnu klubi president Tiia Ööpik, kuuenda alapiir­konna direktor Maire Breede ja asedirektor Berit Köösel. Foto: Silvia Paluoja

Piirumi külas Nurka talus tõusid kevadseminari pidavate zontade tähelepanu keskmesse kaks pärnumaalast, Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Karin Uibo ja Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi kümnenda klassi õpilane Triine Kose.

“Meie klubi selleaastane stipendiaat on tüdruk, kes julgeb unistada suurelt,” rääkis Zonta Pärnu klubi president Tiia Ööpik, alustades Kose tutvustamist üle riigi kohale sõitnud ühingukaaslastele. “Ta unistab tulevikus kogu maailma positiivsest mõjutamisest, tahab õppida rahvusvahelisi suhteid ja töötada ÜROs ja oma unistuse teostamist on ta juba alustanud. Ta õpib Sütevaka humanitaargümnaasiumis, on osalenud edukalt paljudel aineolümpiaadidel. Ta on Pärnu noortekogu esimees, teeb teadusteatrit, nõustab noortevolikogusid, on õpilasvahetuse vabatahtlik.”

Ööpik mainis, et Triine on klubile varasemast teada ­an­deka lapse projekti kaudu ja tema organiseeritud reisile ­Euroopa Liidu pealinna Brüsselisse kaasas hakkaja koolinoor zontadki.

Meie klubi ­selleaastane ­stipendiaat on tüdruk, kes julgeb unistada suurelt.

Tiia Ööpik, Zonta Pärnu klubi president

Kose üks soovitajaid Zonta Internationali 20. piirkonna (Eesti ja Soome) stipendiumile Young Women in Public Affairs Award (ühiskondlikult aktiivsed noored naised) oli 2018. aasta stipendiaat, Pärnu Koidula gümnaasiumi vilistlane Laura Kiviselg. Paraku edestas Koset ühispiirkonnas Soome esindaja ning Pärnu zontad väärtustasid tema vabatahtlikku tegevust oma stipendiumiga.

Stipendiaat ütles, et suvi tuleb tal tegemist täis ja sellesse mahuvad osalemine pealinnas kuuendal Eestimaa võimlemispeol Kingitus ja teadusteatris Kolm Põrsakest.

Politseileitnant Uibo “Zonta tunnustab” laureaadina saabus kuuenda alapiirkonna (Tallinna, Tartu, Viljandi, Pärnu klubi) auhinda ja tänukirja vastu võtma vormivabalt. Eesti zontade nimel tutvustas teda kuuenda alapiirkonna asedirektor Berit Köösel. Tunnustusega väärtustavad selle väljaandjad neid, kes kannavad oma tegevusega Zonta põhimõtetele vastavaid väärtusi, nagu ausus, usaldus, õiglus, turvatunne, naiste panus ühiskonda.

“Anname 2020. aasta auhinna Karin Uibole tema pikaaja­lise tegevuse eest politseitööl, sest oma tööalase tegevusega on ta seisnud ja seisab oluliste väärtuste eest meie ühiskonnas,” tutvustas Köösel laureaati. “Karin on korraldanud perevägi­valda kogenud lastele laagreid, töötab probleemsete perede ja riskinoortega, pakkudes neile tuge ja nõu, ta on ohvriabi oluline koostööpartner.”

Tunnustatu võttis vastu auhinna, Pärnumaa keraamiku ­Kaja Rinaldo meistrikäega valmistatud ja tähtsündmuse vääriliselt pakendatud vaagna ja kannu.

“Selline tunnustus motiveerib,” kinnitas Uibo. “Sa teed igapäevaseid tegevusi ega mõtle sellele, et keegi märkab, lihtsalt teeme oma tööd.”

Politseinik Karin Uibo oli kord aastas väljakuuluta­tava auhinna “Zonta tunnustab” viies laureaat ja esimene, kes selle Pärnumaalt pälvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles