Mopeediga teelt välja sõitnud ja raskeid vigastusi saanud alaealine ei kandnud õiget kiivrit

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile õhtul juhtus õnnetus Häädemeeste vallas Uulu külas, kus registrisse kandmata mootorsõidukit juhtinud tüdruk ei tulnud toime liiklusvahendi ohjamisega.

Kell 19.27 teatati liiklusõnnetusest Uulu külas, kus 14aastane tüdruk sõitis registreerimata elektrilise mopeediga Uulu–Kanali kergliiklusteel teelt välja. 

“Juhil oli jalgrattakiiver, mis paraku ei paku sõitjale kaitset, sest kaitseb inimese pead vaid osaliselt. Mopeediga sõites on kiirused suuremad kui jalgrattaga ning seetõttu on kohustuslik kasutada spetsiaalset mootorratta kaitsekiivrit. See aitab tagada sõitja turvalisuse, sest on valmistatud tugevamast materjalist ja katab nii pea kui näo,” selgitas Pärnu politseijaoskonna avariipolitseinik Marko Maidlas. “Mootorrattakiivril on ka visiir, mis pakub kaitset sõitja silmadele sõltumata ilmastikuoludest.”

Mopeedijuht viidi Pärnu haiglasse tervisekontrolli, kus tal tuvastati hulgitraumad ja ta viidi siinsest intensiivravi osakonnast edasi Tallinna lastehaiglasse.

Sõiduki registreerimine

Liikluses kasutatav sõiduk tuleb registreerida viie tööpäeva jooksul pärast sõiduki Eestis kasutusele võtmist. Sõiduk kantakse registrisse pärast tehnonõuetele vastavuse kontrolli läbimist. Samuti lisatakse registrisse sõidukiga seotud isiku(te) andmed.

Andmed: transpordiamet

Mopeedijuht peab avalikel teedel sõitmiseks olema vähemalt 14aastane ja 14–15aastasel mopeedijuhil olgu kaasas ohutu sõidu võtete tundmist tõendav juhiluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles