Lõunanaabrid näitasid karmil merel oma võimu

Joel Kukk
Copy
Foto: Ott Kallas

Pärnu lahel jätkuvatel svertpaadisõitjate Eesti lahtistel karikavõistlustel kostitas ilmataat purjetajaid 7–10 meetrit sekundis puhunud edelatuule ning ebamugavalt kõrge ja lühikese lainega. Karmid olud sobisid eelkõige suurte kogemustega sportlastele.

Laser Radiali klassis võitis eile kõik kolm sõitu lätlanna Estere Kumpina ja tõusis regati edetabelis teisele kohale. Liidripositsioonil jätkab tema kaasmaalane Elza Cibule ja kolmandal kohal asub samuti lõunanaaber Eduards Plavins 29 punktiga. Esikolmikule järgnevad pealinna purjetajad Georg Ristal, Mia Marin Lilienthal ja Aksel Tamm. Pärnakad Pert Salundi ja Karel Ratnik asuvad vastavalt 18. ja 20 kohal.

Laser Standardi klassis jätkus tallinlase Karl-Martin Rammo edu, kes suutis võita kõik neli sõitu. Liidrile järgnevad kaaslinlased Marti Aruja, Tavo Annus, Georg Haud ja Evo Annus ning lätlane Roberts Stals-Buls. Regati avapäeval teist-kolmandat kohta jaganud Pärnu purjetaja Keith Luur langes edetabelis seitsmendale positsioonile.

“Radiali teise sõidu stardi eel pääses suures lainetuses seisva stardilaeva ankur libisema ja see põhjustas stardi edasilükkamise,” rääkis Eesti jahtklubide liidu peasekretär Ott Kallas. “Lisaankru paigaldamine nõudis oma aja ja nii said Radiali sõitjad stardi alles vahetult Standardi kolmanda sõidu eel. Võistluspäev otsustati lõpetada kõigile ühel ajal, kuna üha sagenevad Radiali klassi purjekate ümberminekud andsid selgelt märku noorkaptenite väsimusest.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles