Pärnu uus sild sai ehitusloa

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnu Raba–Laia tänava silla tõenäoline valmimisaeg on 2023. aasta suvi.
Pärnu Raba–Laia tänava silla tõenäoline valmimisaeg on 2023. aasta suvi. Foto: Mari-Liis Vunder

Pärnu linnavalitsus andis välja Raba–Laia silla ehitusloa, silla ehitamisega on kavas alustada sel sügisel ja saada valmis 2023. aasta suveks.

“Sõnadele järgnevad teod. Oleme asjaajamisega niikaugel, et varsti saab ehitama hakata,” ütles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

Linnavalitsus kavatseb lähinädalatel välja kuulutada riigihanke, et sügisel ehitusega alustada. Silla tõenäoline valmimisaeg on 2023. aasta suvi.

Pärast Raba–Laia silla valmimist, ligikaudu viie aasta pärast on plaanis ümber ehitada Kesklinna sild. Kuigi ajakirjanduses on kõlanud väiteid, et Kesklinna sillal lõpetatakse autoliiklus, ei vasta need tõele. Sild ehitatakse ümber nii, et selle äärtes laieneb jalakäijate ja muude kergliiklejate ala, autotee jääb kahe sõidurea laiuseks.

Kosenkraniuse sõnutsi on südalinna senisest jalakäijasõbralikumaks muutmise variante arutatud, kuid Kesklinna silla ja selle ümbruse liikluslahenduse üle saab otsustada pärast kolmanda autosilla valmimist. Prognoosida võib, et Kesklinna silda hakatakse pärast Raba–Laia silla valmimist vähem kasutama, kuid autoliiklus jääb sinna siiski alles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles