Raamatukogu kutsub lapsi rannamelu keskel lugemagi

Johanna Roos
, Ajakirjanik
Copy
Pärnu keskraamatukogu kutsub 7–12aastasi lapsi suvises lugemismängus osalema.
Pärnu keskraamatukogu kutsub 7–12aastasi lapsi suvises lugemismängus osalema. Foto: Madis Sinivee

Mida teha suvepealinnas? Peesitada rannas, velotada mööda parke või jõekallast, mõnuleda välikohvikutes, pidada piknikut? Jah! Ent peale selle kutsub Pärnu keskraamatukogu üles suvekuudel lugema – lemmikvärvi, esimesena kättejuhtuvat või täiesti uhiuut raamatut.

Selline ettevõtmine on tänavu mõeldud just 7–12aastastele lastele. Raamatukogu on kokku pannud lõbusa voldiku, kus pimesi näpuga rannakarpe tabades saab ülesande lugeda teemale vastavat paberkandjat. Nii leiab ülesande­lehelt rannakarbid, nagu “suvine seiklus”, “hästi nunnu raamat”, “mere peal ja mere ääres”. Kokku on raamatukogu välja mõelnud 13 teemat, mille kohta on lasteosakonnas raamatut kerge leida. Lahendajal tuleb valida neli teemat.

Pärnu keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialisti Signe Peekeri sõnutsi on suvelugemiste idee olnud kõikjal Eestis populaarne juba mitu aastat, ent suvepealinnas tehakse sellist asja esimest korda. “Kuna Pärnu ongi selline tore keskpunkt, kuhu kõik suvel kokku tulevad, on meil tavaliselt olnud niisugune tore suvemäng, kus saab lasteosakonnast midagi otsida. Aga sel aastal mõtlesime, et läheme suvelugemise mõttega kaasa, aga jätame sellise toreda Pärnu meeleolu sinna sisse,” täpsustas Peeker. “Oleks vahva, kui lapsed lugemist suvel täitsa unarusse ei jätaks. Et oleks mõni mõnusam mõte, mille najal seda raamatut otsida.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles