10aastane näitleja peab Tammsaaret lihtsaks lugemiseks

Copy
Elsa-Johanna Talvistu ja Agata Apostol on näitlejaks tahtnud saada nii kaua, kui mäletavad.
Elsa-Johanna Talvistu ja Agata Apostol on näitlejaks tahtnud saada nii kaua, kui mäletavad. Foto: Mailiis Ollino

Endla suvelavastuse “Põrgupõhja uus Wanapagan” noored näitlejad, üheksa-aastane Elsa-Johanna Talvistu ja kümnene Agata Apostol juhatavad meid fotograafiga läbi Fortumi katlamaja pimedate koridoride saali, kus juba paari päeva pärast hakkab Vanapagan õndsust otsima. Üle 130 huvilise seast välja valitud piigad kehastavad Vanapagana tütart Riiat, kes ei ole sugugi tavaline laps. Roll nõuab taiplikkust, avarat maailmapilti ja töökust, niisamuti väikest sädet silmis – kõike seda lavastaja Kaili Viidase sõnutsi tüdrukutel jagub.

Kust tuli teil selline tore mõte, et näitleks ja lööks selles lavastuses kaasa?

Elsa-Johanna: No näitlemise mõte on mul juba väga ammu, kaheaastasest peale olnud, aga selle etenduse mõtte pani mulle pähe vanaema, sest ta nägi seda (casting’u ehk prooviesinemise kutset, J. R.) televisioonis. Ja siis ma proovisin.

Agata: Minuga oli väga sarnane lugu: minu vanaema teatas mulle ja ma olen ka alati väga palju mõelnud näitlejaametist. Olen alati teinud igasugu näidendeid nõbudega ja väikesi videoklippe, kus me esineme. Mulle on väikesest lapsest peale näitlemine väga meeldinud.

On teil tekkinud juba mingid lemmiktegelased, keda te tahaks mängida? Näiteks mõnest raamatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles