Hoiatus ⟩ Kuumalaine paneb asfaldi sulama

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Sulav asfalt häirib nii nelja- kui kaherattalisi sõidukeid, jalakäijatest rääkimata.
Sulav asfalt häirib nii nelja- kui kaherattalisi sõidukeid, jalakäijatest rääkimata. Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Lähinädala kuum ilm, mil temperatuur võib tõusta üle 30 kraadi, muudab teed pigiseks ning kohati libedaks ja nõuab juhtidelt suuremat tähelepanu ning kaasliiklejatega arvestamist.

Tänavu tulevad pühad koos kuumalainega. “Palun kõigilt liiklejatelt lähipäevadel liikluses erilist tähelepanu ning keskendumist. Selleks, et me turvaliselt sihtkohta jõuaksime, peame kõik andma oma panuse,” rääkis transpordiameti maanteehoiuteenistuse direktor Raido Randmaa. “Ärme tegele roolis kõrvaliste asjadega ning jalgsi liigeldes veendugem, et autojuhid meid märkavad.”

Kui märkate ohtlikult pigiseid teelõike või mõnda muud liiklusohtlikku tegurit, palub transpordiamet sellest teada anda telefonil 1247.

Kuumalaine mõjutab enim pinnatud teelõike, kus kuumuse mõjul imbub bituumen pinnale. Keskmise ja suurema raskeliiklusega teedel võib tee sõidujälgedes hakata “higistama”. Probleeme tuleb enam ette suurema koormusega ristmikel. “Eriti keeruline võib olukord olla asulates, kus “higistavat” teed peavad ületama jalakäijad,” täpsustas Randmaa.

Nii tee-ehitajad kui ka -hooldajad, kelle haldusalasse niisugune lõik jääb, puistavad teedele sõelmeid ja liiva, et leevendada tagajärgi, mis eriti kaherattalistele võivad muuta teed kohati libedaks.

Transpordiamet soovitab võimalusel mitte sõita teedel ühes jäljes, vaid valida sõiduraja ulatuses ala, kus teekate poleks pigine. Samuti ei ole hea sõita roobaste põhja mööda.

“Vast pinnatud teel tuleks sõita kogu sõiduraja laiuse ulatuses,” selgitas transpordiameti esindaja. “Püüdke vältida sõitmist alale, kus värske bituumen leemendab, ja hoidke lubatud maksimaalset sõidukiirust.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles