Statistika: pool leibkondadest kannatas mullu majandusraskuste all

BNS
Copy
2020. aasta andmete kohaselt seisis pool leibkondadest silmitsi raskustega ja pea kolmandikul on majanduslik olukord viie aastaga halvenenud.
2020. aasta andmete kohaselt seisis pool leibkondadest silmitsi raskustega ja pea kolmandikul on majanduslik olukord viie aastaga halvenenud. Foto: Meelis Meilbaum

Statistikaameti juhtivanalüütik Märt Leesment nentis, et kuigi viimaste Eesti majanduskasvu numbrite ja kinnisvaravaldkonna arengu taustal on tulnud kriisi asemel päevakorda jutt buumist, siis 2020. aasta andmete kohaselt seisis pool leibkondadest silmitsi raskustega ja pea kolmandikul on majanduslik olukord viie aastaga halvenenud.  

Samas ei ole Leesmendi sõnul leibkondade majanduslikule seisule suurt hoopi veel näha. “Eriti kui võrrelda möödunud majanduskriisi järgse ajaga. Kas käimasoleva kriisi mõju leibkondade majanduslikule olukorrale jääbki pigem tagasihoidlikuks või ootab suurem tagasilöök veel ees, näitab aeg,” märkis analüütik statistikaameti blogis.

Ta selgitas, et kriis võib olla üldine või jääda sektoripõhiseks. “Viimasel juhul võib hoop sektori tervisele olla küll tugev, kuid otseselt mõjutab see tunduvalt väiksemat osa elanikkonnast. Selleks, et tuvastada, kui paljusid nii eelmine majanduskriis kui ka koroonakriis on mõjutanud, keskendume kaudsete mõõdikute asemel sellele, kuidas leibkonnad ise enda olukorda hindasid,” kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles