GALERII Laura Lizette Sander krooniti nelja päeva jooksul teist korda Eesti meistriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Laura Lizette Sander (paremal) teenis nelja päevaga kaks juunioride kulda. Eraldistardist sõidus edestas pärnakas aja poolest kindlalt ka täiskasvanute võitjat Mari-Liis Mõttust (vasakul), grupisõidus jäi napilt peale Haanja rattaklubi liige.
Laura Lizette Sander (paremal) teenis nelja päevaga kaks juunioride kulda. Eraldistardist sõidus edestas pärnakas aja poolest kindlalt ka täiskasvanute võitjat Mari-Liis Mõttust (vasakul), grupisõidus jäi napilt peale Haanja rattaklubi liige. Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Valgas Balti meistrivõistlustel selgusid ühtlasi kolme riigi grupisõidu rattameistrid.

Meeste 173,3kilomeetrisel distantsil otsustas vändralane Rein Taaramäe võidusõidust viimasel hetkel loobuda.

“Sain meistrikulla eraldistardiga sõidus juba kätte ja puudus motivatsioon grupisõidule minna,” selgitas Taaramäe Delfile. “Juba eraldistart oli väljaspool plaane, sest soovisin juunis puhata. Pärast Itaalia velotuuri polnud mul just palju energiat sees, aga peagi tuleb Vuelta ja valmistun selleks.”

Balti meistriks krooniti World Touri tiimis sõitev lätlane Toms Skujiņš (4:04.06). Olümpiaks ja Tour de France’iks valmistuv profirattur tegi otsustava rünnaku kaks kilomeetrit enne finišit ja Mihkel Räim ei suutnud temaga kaasa minna. Eestlane veeres üle lõpujoone 15 sekundit hiljem ja krooniti kolmandat korda Maarjamaa meistriks. 

Vändralane Gert Kivistik oli üldarvestuse kaheksas (+7.34) ja Eesti meistrivõistluste viies mees.

Naised väntasid 82,5 kilomeetrit ja palava ilmaga oli kõrges mängus sees ka Pärnu Kalevi spordikooli 17aastane rattur Laura Lizette Sander, kes võistleb alles juunioride vanuseklassis. 5,7 kilomeetrit enne lõppu püsis koos kaheksaliikmeline liidrigrupp, nende seas noor pärnakas, ent siis ründas leedulanna Inga Češulienė, kes kontrollis sõitu lõpuni ja krooniti Baltikumi parimaks.

12 sekundit hiljem ületas lõpujoone Aidi Gerde Tuisk, kes pälvis teist aastat järjest Eesti meistritiitli. Baltikumi kolmas ja Eesti meistrivõistluste hõbedanaine oli Mari-Liis Mõttus. 

17aastane Laura Lizette Sander (paremal) teenis täiskasvanute seas pronksi.
17aastane Laura Lizette Sander (paremal) teenis täiskasvanute seas pronksi. Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Sander sai eelmistega kirja sama aja (2:22.31) ja oli leeduka Akvile Gedraityte järel finišis viiendana, teenides täiskasvanute hulgas Eesti meistrivõistluste pronksi ja juunioride kulla. Sõidu lõpetas 40 ratturit. Neli päeva tagasi tuli Sander Eesti meistriks juunioride eraldistardist sõidus, edestades aja poolest kõiki täiskasvanuidki.

Seeniorid ja noored võistlesid grupisõidus päev varem. M16 eaklassi sama pikal sõidul pidi Pärnu Kalevi spordikooli poiss Virgo Mitt lõpusirgel tunnistama vaid Martti Lenziuse paremust ja pälvis Eesti meistrivõistluste hõbeda. MSen8-klassis (75aastased ja vanemad) teenis 32,7kilomeetrise ponnistuse eest Eesti meistrikulla Püha Loomaaia esindaja Enn Kuusk.

Avapäeva galerii: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles