Video ⟩ Ka pitsu ja suksu lihased vajavad hoolt

Mirell Põlma
, keeletoimetaja
Copy
Kairi Agan ei soovita pärast massaaži külmal ajal kohe õue jalutama minna, muidu saavad soojaks muditud lihased külma, aga suvel võib väikese tiiru teha, et koer vabaneks jääkainetest.
Kairi Agan ei soovita pärast massaaži külmal ajal kohe õue jalutama minna, muidu saavad soojaks muditud lihased külma, aga suvel võib väikese tiiru teha, et koer vabaneks jääkainetest. Foto: Mailiis Ollino

Et siinkirjutaja koer ei arvanud sihipärasest mudimisest ega valulike kohtade otsimisest esimesel massaažiseansil suurt midagi ja kippus kodu teise otsa pagema, oli ootuspärane, nagu kinnitasid loomade füsioterapeut Kairi Agan ja koeramasseerija Karolin Tohv. Iga järgneva korraga läheb nende ütlust mööda aina ladusamalt: lemmikloom ei pelga enam võõrast ja usaldab spetsialisti rohkem, sest teab juba, mis ees ootab. Mõni suudab niimoodi lõõgastuda, et suigub unne.

Mõlemad spetsialistid ütlesid, et koera ei saa väevõimuga maha suruda, muidu ta läheb suuremasse stressi ja igasugune koostöö lõpeb. Seisku, istugu või lamagu – looma saab masseerida igas asendis. Kuulekat sportkoera, näiteks Saksa või Belgia lambakoera, annab konkreetse käskluse abil paigal püsima panna ja Agana hinnangul võibki neid lugeda ideaalkundedeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles