Euroopa meister näitas taas oma võimu

Joel Kukk
Copy
Euroopa meister Kevin Saar võitis Karksi-Nuia krossil ülekaalukalt mõlemad sõidud.
Euroopa meister Kevin Saar võitis Karksi-Nuia krossil ülekaalukalt mõlemad sõidud. Foto: Rauno Kais

Motokrossi Eesti meistrivõistluste avaetapi teisel päeval kihutasid Karksi-Nuias Ainja rajal kolme- ja neljarattaliste tsiklite taltsutajad.

“Seoses kuumalainega otsustasid võistluse korraldajad sõitjaid, kohtunikke ja pealtvaatajaid säästa ja ühendasid kõik külgkorvid ühte sõitu ning sama tehti suurte quad’idega,” rääkis Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni peasekretär Rauno Kais. “Peale selle lühendati nende sõitude pikkust ja võistluspäev vähenes ligemale kahe tunni võrra. Ainsana said oma eraldi sõidud teha Q100- ja ATV-klass.”

Quadracer’ite esimeses sõidus haaras stardist liidriohjad Priit Järvloo Sõmerpalust, kannul Pärnu motoklubi esindav kolmekordne Euroopa meister Kevin Saar ja kiire lätlane Valerijs Kuzmins. Saar pääses teisel ringil võistlejaterivi ette ja enam tagasi ei vaadanud. Lõunanaaber möödus teisel ringil Järvloost ja tundus, et esikolmik ongi paigas. Ometi nii ei läinud, sõidu viimase faasis pidi Kuzmins oma masina raja äärde parkima ja Järvloo sai Saare järel teise koha ning kolmandana ületas lõpujoone Rene Tarend (Sõmerpalu MK).

Teises sõidus sai stardikurvist kõige paremini minema Kuzmins, kuid Saar pääses peagi temast mööda ja kadus konkurentide vaateväljast. Lätlase quad ei vedanud seekorda alt ja noormees lõpetas turvaliselt teisel kohal, niisama kindel oli Järvloo kolmas koht.

Kahe sõidu tulemusena võitis etapi Saar Järvloo ja teises sõidus neljandana lõpetanud Tarendi ees.

B-klassis võitis etapi Viljar Värat (Estonian Supermoto Racing), üle 35aastaste arvestuses oli parim Janar Juks Äksi klubist ja veteranide võistlusel teenis pärnakas Karmo Sturm Mark Saare (Redmoto Racing) järel teise auhinna.

Noorte Quad 100 klassis võitis Karksi-Nuias lätlane Karlis Straubergs ja laste ATVdel oli kiireim lõunanaaber Roberts Trautmanis.

Motokrossi Eesti meistrivõistluste teine etapp sõidetakse eeloleval nädalavahetusel Tartumaal Lange motokeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles