Vibulaskja Reena Pärnat jäi Tokyo olümpiast ühe või kahe duellivõidu kaugusele (1)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Tokyo olümpiale pääsemiseks vajanuks Reena Pärnat veel ühte või kahte duellivõitu.
Tokyo olümpiale pääsemiseks vajanuks Reena Pärnat veel ühte või kahte duellivõitu. Foto: Dean Alberga/Dutchtarget

Vibulaskja Reena Pärnat saavutas Pariisis Tokyo olümpiamängude viimasel valikturniiril 62 sportlase seas küll tubli üheksanda koha, kuid eesmärki suvepealinlane siiski ei saavutanud: olümpiale pääses viis esimest.

Kvalifikatsioon Pärnatil nurjus: 602 silma, millega ta sai duellideks 41. asetuse, on 58 pügala võrra vähem tema tunamullusest 70 meetri harjutuse (72 noolt) Eesti rekordist. Nagu Pärnat eile pärast turniiri tunnistas, andis pinge kvalifikatsioonis tunda ja ta tegi tehnilisi vigu.

Niisiis pidi pärnakas väljalangemisvõistlusel näitama väga head laskmist, et pingereas üles rühkida. See 1/8-finaali jõudnud Pärnatil õnnestus, kuid olümpiale pääsemiseks vajanuks ta veel ühte või kahte duellivõitu. Nimelt said olümpiapileti kõik sellel turniiril poolfinaali jõudnud sportlased ja üks veerandfinaalis kaotanutest, kes kogus teistest lüüasaanutest enam punkte.

Mõnevõrra paremini lasid eelringis pärnaka koondisekaaslased: Laura Nurmsalu oli 622 silmaga 22. ja Triinu Lilienthal 618 silmaga 28.

Kõigepealt jagati olümpiapääsmeid aga võistkondade kaupa. Eestlannade kvalifikatsioonis lastud tulemuste summa 1842 andis 28 tiimi seas 20. koha. Duell-laskmisele lubati 24 naiskonda. 1/12-finaalis pidid eestlannad tunnistama aga Usbekistani 6:0 paremust.

Nüüd ei jäänud eestlannadel üle muud kui püüda individuaalset olümpiakohta. Kõik eestlannad alustasid väljalangemisvõistlust 1/24-finaalist.

Kõigepealt alistas Pärnat 6:0 rumeenlanna Beatrice Miklose, kes eelringis oli välja võidelnud 24. asetuse.

1/16-ringis tuli Pärnatile vastu Boliivia sportlane Mayte Camila Paredes Cachi. Eelringis 57. tulemuse lasknud boliivlanna oli eelmises ringis alistanud üheksandana asetatud sloveenlanna Spela Fersi. Pärnat võitis 7:1.

Järgmises ringis oli suvepealinlase vastane kvalifikatsiooni kaheksas, rumeenlanna Madalina Amaistroaie. Pärnat pidi tasavägise duelli järel tunnistama vastase 6:4 paremust.

Amaistroaie võitis ka kolm järgmist matši ja ühtlasi turniiri.

Pärnat ütles, et ta on rahul hea laskmisega duellides, kuid ääretult kurb selle üle, et olümpiakohast nii vähe puudu jäi. Nüüd kavatseb vibulaskja natuke puhata.

Nurmsalu lõpetas turniiri 17. ja Lilienthal 33. kohaga.

Pärnat on olümpiamängudel võistelnud korra, 2012. aastal Londonis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles