Galerii ⟩ Pärnu muuseum näitab kuulsate moemajade kuurordimoe rõivaid, mis pärit tuntud kollektsionääri kogust

Sirle Matt
, reporter
Copy

Suvepealinna näitusele toodud rõivad ja aksessuaarid on sedavõrd hinnalised, et need transporditi siia Prantsuse sõjaväe metallist relvakastides, mis peavad vastu vee- ja tulekahjustusele. Suur veoautogi, millega välja pandav kraam kohale toodi, oli näituse kuraatori selgituse kohaselt varustatud jahutusseadmetega, juhuks kui ilm kisub selliseks, et võiks väärtuslikule lastile liiga teha ja hoiutemperatuur vajaks muutmist.

Pärnu muuseumis äsja avatud kuurordimoe näitusel väljas olevatest rõivastest osa on sedavõrd ekslusiivsed, et seesuguseid vaevalt suvepealinnas kantud on. Imetleda saab Diori, Yves Saint Laurent’i, Givenchy, Pierre Cardini moemajas õmmeldud kleite. Ent eri ajastute suvekostüümide moejooned pakuvad äratundmisrõõmu igas eas naistele-meestele.

Välja pandud kleidid on kuraator Aleksandra Ehte sõnul kunagi kuulunud prouadele, kellel raha jagus. “Need kleidid maksid omal ajal väga palju ja ühest kleidist ei piisanud: sul pidi olema meik, väga ilus pesu, soeng, kingad, kott,” loetleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles