Noorkotkad võtavad mõõtu Pärnumaal

Pärnu Postimees
Copy
Mini-Erna viib noorkotkad ja noortejuhid seiklema Pärnumaa vaheldusrikkale maastikule.
Mini-Erna viib noorkotkad ja noortejuhid seiklema Pärnumaa vaheldusrikkale maastikule. Foto: Egle Kõvask

Homme algab Pärnumaal patrullvõistlus Mini-Erna ehk noorkotkaste jõukatsumine, kus kolme päeva jooksul pannakse proovile nii keha kui ka vaim.

Mini-Erna viib noorkotkad ja noortejuhid seiklema Pärnumaa vaheldusrikkale maastikule. Osa võtavad noorkotkaste neljaliikmelised võistkonnad pea igast maakonnast ja kodutütarde naiskond Tallinnast. Rajale läheb 15 nelikut.

45kilomeetrise raja läbimine võtab umbes 35 tundi. Võistkonnad läbivad kontrollpunkte individuaalse ajakava järgi ja täidavad punktides ülesandeid.

Noorte Kotkaste peavanema ja võistluste üldjuhi Silver Tamme sõnul annab mõõduvõtt noorkotkastele võimaluse kontrollida, kui ühtsena suudavad nad pingeolukorras tegutseda. “Edu tagab võistkonna ühtne tegutsemine rajal ja kontrollpunktides ning rahuliku, samas reipa meele säilitamine,” sõnas Tamm.

“Võistlus tuleb kindlasti põnev ja keeruline ja oma osa saab olema palavatel suveilmadel,” rääkis võistluse kaaskorraldaja ja Noorte Kotkaste noorteinstruktor Mehis Born. “Osalejaid ootavad noorkotkaste põhiväljaõppele tuginevad ülesanded ja uudse täiendusena ka sõjapüssist laskmine.”

25. korda toimuvat mõõduvõttu korraldavad Noorte Kotkaste Pärnumaa malev ja Noorte Kotkaste esindus koostöös Kaitseliidu Pärnumaa maleva ja teiste koostööpartneritega.

Eelmisel aastal võitsid Võrumaa noorkotkad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles