Endla Jazzklubis esineb Tõnu Naissoo trio

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Naissoo.
Tõnu Naissoo. Foto: Internet

Täna kell 21.30 musitseerib Teatrikohviku esimesel korrusel Endla Jazzklubis Tõnu Naissoo Hammond trio.


Trio esineb koosseisus Tõnu Naissoo (hammond-orel), Ryo Kawasaki (kitarr) ja Ahto Abner (trummid). Selle koosseisu repertuaaris on Wayne Shorteri, Herbie Hancocki, Keith Jarretti, Eddie Harrise jpt muusikat ning omaloomingut.



Stiililt võiks nende muusika liigitada lihtsalt nüüdisaegse jazz’i alla, siit võib leida nii mainstream jazz’i kui free jazz’i, bossanoovat jt stiile. Ansamblile annab omanäolise tooni hammond-orelile iseloomulik sound.



Pianist Tõnu Naissoo on dþässis tegev juba pea nelikümmend aastat. Omanimelisi koosseise on Tõnu Naissool mitu, kuid trio vorm on olnud talle kõige südamelähedasem.



Hammond trio kõige eksootilisem esineja on jaapanlane Ryo Kawasaki. Juba kaheksa aastat Eestis elanud Ryo Kawasaki on mitmekülgne mees: erialalt küll füüsik, kuid tegutseb dþässkitarristi, plaadiprodutsendi ja heliloojana. 1970. aastate algusest kuni siiani on ta plaadistanud 23 albumit.



Kawasaki muusikaline haare on lai, ent üldiselt on peetud teda jazz-fusion-kitarristiks.



Muusika produtseerija ja kirjutajana on Ryo Kawasaki olnud hämmastavalt mitmekülgne. Tema ampluaa varieerub jazz’ist hiphopi ning moodsa tantsumuusika žanriteni. Muusika tegemisel kasutab ta palju digitaalset tehnikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles