Linn jagab loomestipendiumideks üle 16 000 euro

Pärnu Postimees
Copy
Piret Bergmann maalib loometoetuse abil ühe 3×2 ja kaks 2×1,5 meetri suurust teost.
Piret Bergmann maalib loometoetuse abil ühe 3×2 ja kaks 2×1,5 meetri suurust teost. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsuse loomestipendiumi pälvib viis loomeinimest. Toetuse sai iga kolmas taotleja: stipendiumitaotlusi laekus 15.

Linnavalitsus otsustas ­stipendiumideks eraldada 16 400 eurot, mis jaguneb muusika, kunsti, kirjanduse, filmi või tantsu vallas tegutseva viie kultuuriinimese vahel.

Andrus Kallastu saab 3900 eurot heliteose “Tropus virtus” loomiseks ja esiettekandeks autorikontsertidel tuleval kevadel Pärnus, Tartus ja Helsingis.

Andrus Kallastu stipendium kulub heliteose loomisele ja ettekandmisele.
Andrus Kallastu stipendium kulub heliteose loomisele ja ettekandmisele. Foto: Indrek Aija

Piret Bergmannile määras linn 4000eurose toetuse kolme suureformaadilise maali ehk “Maanduse” seeria loomiseks. Kunstnik plaanib taieseid muu hulgas eksponeerida Pärnu kunsti aastanäitusel, isikunäitustel ja Pärnu avalikus ruumis.

Tatjana Gussarova saab linnalt 2000 eurot oma esimese luulekogu “Luule kui hingepeegel” avaldamiseks.

Marta Pulk pälvib 4000 eurot 30minutise dokumentaalfilmi “Virmaliste valgel” väntamiseks. Valmiv dokumentaalfilm kajastab noore Pärnu naise Maiu katsumust läbida oma kelgukoeraga sadade kilomeetrite pikkune polaarmatk Rootsi mägedes.

Marta Pulk pälvis stipendiumi dokumentaalfilmi väntamiseks.
Marta Pulk pälvis stipendiumi dokumentaalfilmi väntamiseks. Foto: Madis Veltman

Ingrid Jasmin saab 2500 eurot 2023. aasta juulis toimuva XIII noorte laulu- ja tantsupeo 5.–6. klasside liigitantsule “Kõik keerleb” koreograafia loomiseks ja tantsu õppematerjali salvestamiseks. Õppevideo valmib Kajaka rahvatantsuansambli lastega. Valmivat õppematerjali saavad kasutada kõik Eesti rahvatantsujuhendajad.

Ingrid Jasminit toetatakse rahvatantsu koreograafia loomisel ja tantsu õppematerjali salvestamisel.
Ingrid Jasminit toetatakse rahvatantsu koreograafia loomisel ja tantsu õppematerjali salvestamisel. Foto: Mailiis Ollino

Linna loomestipendium määratakse inimesele, kes elab või tegutseb Pärnus või Pärnu heaks ja soovib luua teost, mis rikastab kuurortlinna kultuuripilti. Stipendiumi võivad taotleda kõik kujutava või audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri erialal tegutsejad. Loomestipendium on ühekordne ja mõeldud kindla teose loomiseks.

Kalendriaastas antakse välja kuni viis stipendiumi, mille suurus oleneb vastava aasta eelarve võimalustest. Kui mullu maksis Pärnu linn loomestipendiumidena välja 12 990 eurot, siis tänavu 3410 eurot enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles