Rita Mändla andis elutöö üle Ulla Helin-Mengelile

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Kajaka juubelikontsert “Mälestuste rada” oli pühendatud kauaaegsele juhile Rita Mändlale (keskel). Tantsuga “Külvaja” ulatas ta viljakoti uuele kunstilisele juhile Ulla Helin-Mengelile (paremal).
Kajaka juubelikontsert “Mälestuste rada” oli pühendatud kauaaegsele juhile Rita Mändlale (keskel). Tantsuga “Külvaja” ulatas ta viljakoti uuele kunstilisele juhile Ulla Helin-Mengelile (paremal). Foto: Urmas Luik

Pärnumaa suurimal rahvatantsu­ansamblil Kajakas oli läinud nädalavahetusel 70aastaseks saamise kõrval teinegi põhjus pidutseda.

Ansambli noorte liikmete Kätlin Kitse ja Rasmus Järvesaare loodud ja esitatud lauluga “Uljad kajakad” Pärnu Vallikäärus alanud juubelikontsert oli pühendatud Rita Mändlale, kes sellega andis ühtlasi oma aastakümnete pikkuse kunstilise juhi töö pidulikult üle Ulla Helin-Mengelile.

Viimaste aastatega on Kajakate rida topelt kasvanud. Kui Pärnu Postimees kümme aastat tagasi Kajaka 60 aasta juubeli ajal Mändlaga intervjuu tegi, oli ansamblis tantsijaid 80 ligi, nüüd on neid üle 160 ja rühmade juhendajate-abiliste arvgi mitmekordistunud. Järelkasv ei teki üleöö, aga enda sõnutsi pole Mändla selleks pidanud ülearu vaeva nägema. Osa praegustest juhendajatest on Kajakas väiksest peale tantsinud, osa aga üles kasvanud Laine Mägi tantsukoolis, siis tantsujuhiks õppinud, selle kõrval rahvatantsu nuusutanud ja õpetavad nüüd mõlemal pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles