Ranna kõlakojas alustab tasuta suvemuusikasari

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Andre Maaker, Lembit Saarsalu ja Ain Agan musitseerivad koos trios S.A.M. ja avavad suvemuusika hooaja.
Andre Maaker, Lembit Saarsalu ja Ain Agan musitseerivad koos trios S.A.M. ja avavad suvemuusika hooaja. Foto: Urmas Volmer

Tänasest kuni 5. augustini on naturaalse muusika nautlejatel võimalus taas kolmapäevaõhtused jalutusrajad Pärnu ranna kõlakotta tallata.

2012. aastal mittetulundusühingu Pärnu Kontserdibüroo taaskäivitatud suviste kontsertide traditsioon on sel korral juubelihõnguline. Algab juba kümnes hooaeg.

Sarja avavad trio S.A.M. ja kitarristid Ain Agan ja Andre Maaker ning saksofonist Lembit Saarsalu. Triol on kavas eesti rahvamuusikaseaded, džässiballaadid ja muusikute omalooming.

Tuleval nädalal väisab Pärnut legendaarne pianist Tõnu Naissoo, kes märtsis tähistas 70 aasta juubelit. Jätkuvalt tegusa muusiku partner on lauljatar Laura Põldvere.

Kesknädalaõhtutesse mahub suve jooksul veel imelisi Itaalia värve ansambli Beati Mandolini, uhkeid prantsuse šansoone duo Kukk-Mäekalle esituses. Viimased aastad Norras tegutsenud duo Kersti Ala-Murr ja Jaak Lutsoja pakub muusikaelamusi tangost džässini ning ansambel Vanad Sõbrad koosseisus Margus Siilak ja Oskar Tominga polkast valsini.

“Nagu on varemgi kuulutatud ja juhtunud, kui jalg kisub tantsupõranda poole, on see kõlakoja kontsertidel ainult tervitatav,” lausus sarja korraldaja Ülle Ots. Kontserdid algavad kell 20 ja on kuulajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles