Haiglas taastus osa rutiinist

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla
Pärnu haigla Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti meditsiiniasutused, teiste seas Pärnu haigla, läksid eilsest üle rohelisele ohutasemele, millega kaasnes kehtivate piirangute leevendamine.

Pärnu haiglasse tulles tuleb patsientidel jätkuvalt uksel läbida triaaž, käsi desinfitseerida ja siseruumes kanda maski neil, kel on respiratoorsed sümptomid. Teistel patsientidel ja külastajatel pole kirurgilist maski avalikes ruumides vaja kanda.

Haiglaravil patsientidel on eilsest lubatud osakonna piires liikuda, sealjuures puhketubades. Ka tohib einet võtta söögitoas.

Endist viisi on keelatud oma osakonnast meditsiinipersonali loata lahkuda, see kehtib nii R-kioskisse kui õue mineku puhul. “Erandkorras on patsiente külastada võimalik, aga seda vaid kokkuleppel raviarstiga,” sedastas Suhhostavets.

Pärnu haigla kohvik on külastajatele veel suletud. Avatud on taastusravi- ja heaolukeskuse jõusaal, vaid rühmatreeninguid ei toimu. 

Täismahus on Suhhostavetsi sõnul taastunud nii perekooli loengud, beebide ujutamised kui nende basseinitunnidki.

“Ohutase vaadatakse iga nädal üle ja lisanduvatest leevendustest anname teada,” ütles haigla esindaja.

Ehkki viimane ravi vajav koroonapatsient läks Pärnu haiglast koju möödunud laupäeval, on nii nakkus- kui intensiivraviosakond valmis koroonapatsiente vastu võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles