Vaprus püstitas publikurekordi, kuid saunast Legionilt see ei päästnud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu Vaprus kogus koduse meistriliiga lahingus Tallinna Legioni vastu klubi ajaloo rekordpubliku ehk 1877 silmapaari.
Pärnu Vaprus kogus koduse meistriliiga lahingus Tallinna Legioni vastu klubi ajaloo rekordpubliku ehk 1877 silmapaari. Foto: Liisi Troska/eesti Jalgpalli Liit

Pärnu Vapruse jalgpallimeeskonnale ei pakkunud Pärnu Summer Cupi turniiri avapeol ligemale 1900 silmapaari ees toimunud meistriliiga mäng Tallinna Legioniga rõõmu: suvepealinlastel tuli oma võrgust noppida neli palli ja lõpu eel kirja saadud tabamus tõi vaid veidi leevendust.

Kohtumist Legioniga tuli jalgpalliliidu andmete järgi jälgima 1877 inimest, mis tähistab suvepealinna klubi ajaloo publikurekordit ja on Eesti meistriliiga kaheksas tulemus.

Tasub meenutada, et mullu kirjutas Vaprus enda nimele esiliiga publikurekordi, kui Summer Cupi avatseremoonia järel toimunud matšile Nõmme Unitediga elas kaasa 1749 pealtvaatajat. Lisamärkusena tuleb lisada, et pealtvaatajate arvu märgitakse protokolli 2009. aastast.

Täismaja kaasaelajaid ei aidanud pärnakatel seekord punktilisa teenida. Legion haaras ohjad 14. minutil, kui Vapruse puurilukk Hendrik Vainu pudistas Pavel Dõmovi tsenderduse ja löögile pääses Artjom Artjunin, kes näsa võrku virutas.

Kuue minuti pärast õnnestus Legionil Dõmovi tabamusest eduseis kahekordistada.

Poolaja lõpus sepistas Legioni kolmanda värava Kirill Nesterov.

Poolajapausilt naasnud, õnnestus Legionil kirja saada neljaski tabamus, seekord Nikita Andrejevilt.

Vapruse esimene tõeliselt hea väravavõimalus tekkis teise poolaja keskel, kui Devid Lehter purjetas vastaste karistusalasse, kuid teele saadetud pall tabas latti.

Kuivale ei pidanud Pärnu tiim siiski jääma: 86. minutil kerkis Enrico Veensalu antud nurgalöögi järel värava ees kõige kõrgemale suvepealinlaste kapten Magnus Villota, kelle pealöögist maandus nahkkera võrgus.

Rohkem väravaid ei löödud ja nii tuli Vaprusel leppida 1:4 kaotusega. Meeskondade eelminegi omavaheline mäng kujunes väravarohkeks. Siis võitis pealinna klubi 7:1.

Pärnu Vaprus kogus koduse meistriliiga lahingus Tallinna Legioni vastu klubi ajaloo rekordpubliku ehk 1877 silmapaari.
Pärnu Vaprus kogus koduse meistriliiga lahingus Tallinna Legioni vastu klubi ajaloo rekordpubliku ehk 1877 silmapaari. Foto: Liisi Troska/eesti Jalgpalli Liit

“Vastane kontrollis seda mängu selgelt. Teisel poolajal saime paremini hakkama, kuid kokkuvõttes peab tunnistama, et tasemevahe on sees. Kuid me pole sellega rahul ning teeme selle nimel tööd, et seda kindlasti kahandada,” hindas Pärnu Vapruse peatreener Taavi Midenbritt oma hoolealuste esitust.

Pärnakad on 15 mänguga kogunud kaheksa punkti, asudes turniiritabeli viimasel real.

Vapruse järgmine mäng tuleb 4. juulil koduväljakul Narva Transiga.

Pärnu jalgpalliklubi meeskond kaotas esiliiga 10. voorus Nõmme Unitedile. Mängu ainsa värava värava lõi 34. minutil Robi Saarna.

Pärnakad ei suutnud sellele vastata ja matši lõpp kiskus kohtuniku antud lisaminuteil inetuks, kui pärast Nõmme tiimi ründaja ja pärnakate väravavahi kokkupõrget, mille järel mõlemad murule lebama jäid, teenis Tanel Melts kohtuniku solvamise eest punase kaardi ja Hevar Aas saadeti väljakult ära vastasele näkku löömise eest.

Pärnu satsil on kümne mängu järel kümme punkti, mis turniiritabelis annab seitsmenda koha.

PJK järgmine mäng on 14. juulil võõrsil Tallinna FCI Levadia duubelrivistusega.

Esiliiga B-tasandil kogus pärast kuu aega kestnud punktipõuda tabelisse kolm silma Vändra Vapruse tiim, mis jäi Tallinna Legioni duubelmeeskonna vastu juba teisel minutil garderoobiväravast tagaajaja ossa, ent saavutas avapoolaja keskel Kaarel Saaremetsa tabamusest ja teisel poolajal võrku sahistanud Kevin Künnapase väravast magusa, 2:1 võidu.

Vändra Vaprusel on kümnest mängust kümme punkti, millega meeskond paikneb kaheksandal tabelireal.

Vändralaste järgmine matš on 14. juulil võõrsil Tabasaluga.

Suuremat publikut näeb Rannastaadionil ilmselt juba neljapäeval, kui siia tuleb klubi esimest euromängu pidama Paide linnameeskond, mis kohtub UEFA Euroopa konverentsiliiga esimese eelringi avamängus Poola tippklubi Wroclawi Slaskiga.

Selles mängus jookseb suure tõenäosusega 17 aasta järel Eesti klubi särgis väljakule praegu Eesti nimekaim tegevjalgpallur Ragnar Klavan, kes oma silmapaistva karjääri jooksul on mänginud nii kuulsa FC Liverpooli, Itaalia Serie A tiimi Cagliari, Saksamaa Bundesliga satsi Augsburgi kui Hollandi tiimide AZ Alkmaari ja Almelo Heraclese, aga ka Norra kõrgliiga meeskonna Oslo Valerenga eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles