Tokyo olümpiakoondisesse pääses kuus pärnumaalast

Pärnu Postimees
Copy
Kaks kanget Eesti sõudjat: Allar Raja (vasakul) ja Tõnu Endrekson.
Kaks kanget Eesti sõudjat: Allar Raja (vasakul) ja Tõnu Endrekson. Foto: Tairo Lutter

Eesti Olümpiakomitee (EOK) täitevkomitee kinnitas täna Tokyo olümpiamängude koondise: sinna kuulub 33 sportlast 14 alalt, peale nende 48-liikmeline tugipersonal. Pärnumaalasi läheb tõusva päikese maal võistlustulle kuus.

Tokyos võistlevad jalgrattur Tanel Kangert, kergejõustiklane Roman Fosti, sõudjad Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Johann Poolak ning vibulaskja Reena Pärnat.

EOK president Urmas Sõõrumaa väljendas heameelt tugeva ja mitmekülgse koondise üle. “On selge, et aasta võrra edasi lükatud olümpiamängud toimuvad, ning mul on hea meel, et EOK lähetab olümpiamängudele koondise, kus on nii debütante kui väga kogenud tegijaid. Tänan kõiki sportlasi, nende treenereid ja taustajõude, kes ei lasknud eelmisel aastal pead norgu, vaid leidsid nii vaimset kui füüsilist jõudu, et elu üheks tähtsamaks võistluseks professionaalselt valmistuda,” rääkis Sõõrumaa.

EOK spordidirektori Martti Raju hinnangul jättis COVID-19-pandeemiast tingitud kvalifikatsiooniperioodi pikenemine ja kõikumine olümpiale pääsemisele oma jälje. “Siiski on Eesti koondis esindatud rohkematel spordialadel kui kunagi varem. Kuna ranged liikumisreeglid hoiavad koondise liikmed oma elu- ja võistluspaigas, tuleb koondise abipersonali komplekteerimisel arvestada liikumispiirangutega. Samuti tuleb arvestada osa alade eellaagriga Nagano külje all Saku linnas, kus puudub võimalus kasutada kohalikku sparringut,” ütles Raju.

Raju sõnutsi reeglid aina karmistuvad. “Oleme valmis selleks, et vastavalt olukorrale võib kahe nädala jooksul veel palju muutuda. Tänase seisuga testitakse sportlasi kindlasti alates lennujaama saabumisest kuni olümpiakülast lahkumiseni iga päev. Korraldajad on kinnitanud, et annavad endast kõik, et olümpiamängud turvaliselt peetud saaksid,” selgitas ta.

Taasiseseisvumise järel on Eesti senine suurim olümpiakoondis olnud 2008. aastal Pekingis, kuhu lähetati 47 sportlast.

Tokyo suveolümpia algab 23. juulil ja kestab 8. augustini. Eestis näeb Kanal 2, Kanal 12 ja Duo 7 vahendusel ning portaalis postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles