Riigikohus vaagis narkokauplejate juhtumit: karistust määrates peab arvestama narkootikumide liiki (1)

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Prokurör Kaido Tuulemäe märkis septembris, et kaheksa aasta pikkune vangistus peaks mõtlema panema igaühe. Võib juhtuda, et kaheksa aastat meestel siiski vangis istuda ei tule.
Prokurör Kaido Tuulemäe märkis septembris, et kaheksa aasta pikkune vangistus peaks mõtlema panema igaühe. Võib juhtuda, et kaheksa aastat meestel siiski vangis istuda ei tule. Foto: Urmas Luik

Mullu septembris vahendas Pärnu Postimees, et Pärnu maakohus tunnistas kaks eestlast ja lätlase süüdi suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises grupis. Kohtuasi kaevati edasi ja nüüdseks on see jõudnud läbi käia riigikohtust, mis saatis ringkonnakohtu otsuse uuesti arutamisele.

42aastast Guidot, 53aastast Kristo-Rainarit ja 43aastast Jurist süüdistati suures koguse kanepi Eestisse vedamises.

Eestlastelt leiti tunamullu septembris üle kuue kilo kanepit, mis ületab suure koguse pea 1000 korda. “Läbiotsimisel äravõetud narkootikumi turuväärtus tänaval oleks umbes 120 000 eurot ja sellest jätkunuks narkojoobe tekitamiseks ligemale 10 000 inimesele,” ütles Lääne prefektuuri kriminaalbüroo narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Tarmo Värat eelmise aasta algul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles