Galerii ⟩ Pärnumaa võimlejad täitsid pealinna spordiareeni graatsiaga

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy

Pühapäeval toimus Tallinnas kuues võimlemispidu Kingitus, kus kõige suurema esindusega osalesid Pärnumaa võimlejad.

Iga viie aasta tagant kogunevad võimlejad pealinna, et  võimlemist populariseerida. Tavapäraselt toimub suurejooneline pidu Kalevi staadionil, kuid tänavu koonduti A. Le Coq Arenale, kuhu tuli kokku  2500 võimlejat 14 maakonnast.

Pidu oli kingitus Eesti spordiseltsi Kalev 120. aastapäevaks ja mõeldud kõikidele võimlejatele, kes tunnevad rõõmu liikumisest. Jalgpalliväljakul esinesid nii eliitvõimlejad, akrobaadid, rahvatantsijad, koolide ja lasteaedade rühmad kui kaitseliidu noored ja lapsevanemad beebidega.

Pärnu võimlemisklubi Rüht naiste võimlemisrühm A le Coq Arenal.
Pärnu võimlemisklubi Rüht naiste võimlemisrühm A le Coq Arenal. Foto: Erakogu

Pärnumaalt käisid peol võimlejad võimlemisklubidest Rüht ja Githa ning Pärnumaa kutsehariduskeskusest. Samuti osalesid Pärnu Vanalinna Daamide rühma, Tori võimlemisrühma Salme ja Vändra naisvõimlemisrühma liikmed. Peol lõid kaasa Kodutütarde Pärnumaa ringkond ja Noorte Kotkaste Pärnumaa malevgi.

“Kõik koos avasime ühe suure kingituse publikule ja ka televaatajatele,” rõõmustas Rühi õppejuht Anu Nõmm.

Võimemispeo korraldustiimi töö õnnestus igati.
Võimemispeo korraldustiimi töö õnnestus igati. Foto: Erakogu

Peo peakorraldaja oli Kalevi projektijuht Lembe Laas, keda toetas toimekas pärnakatest tiim: pealavastaja oli klubi Rüht juhataja-peatreener Kai Esna, assistent Anu Nõmm ja muusikaline juht Toomas Voll. Vahetekstid kirjutasid Endla teatris ametis Ott Kilusk ja Kaili Viidas. 

“Kuna saime Kai Esnalt ülesande, et tekst ei läheks nukrameelseks, vaid oleks särtsakas ja lõbus, otsustasime vahetekstid värsistada,” märkis Viidas.

“Sai välja otsitud võimlemisega seotud luuletusi sinna, kuhu sobib, ja kuhu ei sobinud, sai ise riimitud,” lisas Kilusk.

Suurejoonelisel ja päikesepaistelisel peol osales ühtekokku 3000 võimlejat, kelle etteastet imetles 6000 pealtvaatajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles