Kuninglik kross meelitab ässad suvepealinna

Joel Kukk
Copy
Krossiässad sööstavad Pärnu lennuvälja motopargi rajale.
Krossiässad sööstavad Pärnu lennuvälja motopargi rajale. Foto: Rauno Kais

Sel nädalavahetusel on Eesti meistrivõistluste sarjas kahepäevasele võidukihutamisele Pärnu lennuvälja motopargi krossirajal oodata üle paarisaja motosportlase Eestist ja lähiriikidest. Laupäeval võtavad omavahel mõõtu kaherattaliste tsiklite taltsutajad, pühapäeval lähevad rajale külgvankrid ja quadracer’id.

Mõlemad võistluspäevad algavad hommikul treeningsõitude ja kvalifikatsioonidega, seejärel selgub kõigis masinaklassides paremus kahe sõidu põhjal. Mõnusa vahepalana saab motopublik laupäeval nautida poole tunni jooksul staaride supersprinti, kus võistlejad kihutavad 200 meetri pikkusel kahe hüppega rajalõigul kahe kaupa ja võitja pääseb järgmisse ringi.

Laupäeva viimases stardis mängitakse välja Pärnu kuninga tiitel ja sellesse sõitu pääsevad nii MX1- kui MX2-klassi 15 paremat.

“2003. aastal korraldas Pärnu motoklubi esimese krossi Pärnu kuninga tiitlile ja alates sellest on meie võidusõit muutunud aasta-aastalt üha populaarsemaks,” rääkis Pärnu motoklubi raudvara Jüri Makarov. “Tanel Leok on kuus korda võitnud prestiižika tiitli, kahel viimase aastal pani oma paremuse maksma lõunanaaber Toms Macuks. Mõlemal võistluspäeval toimub teenekate motospordiveteranide autasustamine ja lastealal saavad pisipõnnid eri atraktsioonidel lustida.”

Pärnu motoklubi tippklassi sõitjatest laupäeval on rajale oodata rahvusvaheliste tiitlivõistluste karastusega mehi eesotsas Harri Kullase, Jörgen Matthias Talviku ja Joosep Pärnaga ning pühapäeval saab kodupublik nautida kolmekordse Euroopa tšempioni Kevin Saare meistriklassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles