Pärnulannadega tugevdatud paarisaerunelik jahib MMil finaalikohta

Copy
Neidude kvartett pääses eelsõidust edasi puhaste paberitega.
Neidude kvartett pääses eelsõidust edasi puhaste paberitega. Foto: Priit Purge

Eile jätkus Tšehhis Raćices U23 MM sõudmises vahe- ja eelsõitudega. Eesti koondise kuus paatkonda on vähemalt ühe etteaste juba teinud, mõnel on kirjas kakski. Seejuures pääses ühena esimestest kõrgesse mängu mitme pärnulanna osalusel paarisaerunelik, kes asub jahtima kohta medalisõidus.

Neidude kvartett Rachel Kõllo (SAK Tartu), Grete Alttoa (SK Kalev), Annabel Aron (Pärnu SK) ja Helene Dimitrijev (Viljandi SK) said teisel päeval puhkust, kuna pääsesid eelsõidust puhaste paberitega poolfinaali, mis on kavas täna. Eestlannade vastased on USA, Šveits, Venemaa, Kanada ja Tšehhi paatkond. Medalisõitu saavad kolm esimest, teiste laeks jääb väike ehk B-finaal.

Kergekaallane Kelli Järvoja (Pärnu SK) oli avastardis 8.41,85ga viies, eespool 9.02,69 kirja saanud soomlannast. Koha poolfinaalis kindlustasid Kreeka ja Saksamaa esindajad, ajad vastavalt 8.03,60 ja 8.08,67. Järvojat edestasid ka Põhja-Makedoonia (8.22,37) ja Norra koondise (8.34,90) liikmed. Rääma sõudja edasine saatus selgub reede hommikul vahesõidus, kuhu tema vastasteks tulevad Prantsusmaa, Iirimaa, Põhja-Makedoonia, Valgevene ja Ukraina esindajad. Poolfinaali pääsevad kolm esimest, ülejäänud jätkavad nõrgimas ehk C-finaalis.

Greta Jaanson (Pärnu SK) avas enda jaoks MMi eile eelsõidus, kus oli ainsana otse poolfinaali jõudnud lõuna-aafriklanna (7.57,90), USA (8.11,25) ja Taani (8.14,94) järel 8.20,64ga neljas. Jaansonile järgnesid Leedu (8.22,36) ja Rumeenia (8.24,95) sportlased. Edasine teekond viib treenerist ema Tatjana Jaansoni hoolealuse täna vahesõitu, kus tema rivaalid on Egiptuse, Tšehhi ja Suurbritannia esindajad. Poolfinaali jõudmiseks on Jaansonil vaja olla vähemalt teine. Kui seda eesmärki saavutada ei õnnestu, asub ta võistlema C/D-poolfinaalis.

Suvepealinna sõudjate kõrval lähetati tiitlivõistlusele kergekaallane Elar Loot (SAK Tartu) ja narvalane Mikhail Kushteyn ühepaadil ja piirilinna sõudjad Mihhail Netšajev ja Ignat Gontcharov paarisaerulisel kahepaadil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles