Ivo “Belka” Orav: Palju hullem on mõni tongis tüüp, kes sulle mikrofoni suhu kukub või kitarriploki õllega üle valab

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Ivo Orav proovis ära ka veebikontserdid ja sai aru, et see esinemisviis paneb rohkem kontsentreeruma kui mõni pubikontsert, kuna salvestis jääb alles.
Ivo Orav proovis ära ka veebikontserdid ja sai aru, et see esinemisviis paneb rohkem kontsentreeruma kui mõni pubikontsert, kuna salvestis jääb alles. Foto: Mailiis Ollino

Üle veerandsaja aasta on Ivo Orav ehk Belka oma lauludega eelkõige Pärnu ja muude Eesti nurkade rahvast hullutanud. Lugemaks kokku kollektiivid, kus Belka on mänginud, tuleb appi võtta kahe käe sõrmed.

Ennast kirjeldab Orav täpsust taga ajava millimeetrimehena, kellele meeldib eksida, et sellest õppida. Ta on kaasa löönud bändides Vennaskond, The Tuberkuloited, ühisloomingut teinud TommyBoy ja Noismakaziga. Täiesti töökorras on punkrokki viljelev Kolm Põrsakest & Metssiga. Just äsja tegutsema hakanud folkrokigrupis August Urr on Belka häälekas liider. Tarvo Valmile sekundeerib ta projektis Jutud Muusikas. Aga kõige pikemalt on Belka vedanud ansamblit the BELKA, mis tänavu annab välja kogumikplaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles