Harri Kullas krooniti Pärnu motokrossi kuningaks

Joel Kukk
Copy
Pärnu motoklubi krossiäss Harri Kullas (nr 151) näitas kodurajal maailmaklassi.
Pärnu motoklubi krossiäss Harri Kullas (nr 151) näitas kodurajal maailmaklassi. Foto: Igor Tseskidov

Motokrossi Eesti meistrivõistluste kolmanda etapi avapäeval selgus Pärnu lennuvälja motopargi rajal paremus kümnes arvestuses. Päevakangelane oli koduklubi krossiäss Harri Kullas, kes võitis kõik sõidud, kus osales.

Kõige võimsamate tsiklite MX1-klassi avasõitu asus juhtima Aron Lenzius (AMB Racing), kuid juba teisel ringil möödus temast Kullas, kes peagi kadus konkurentide vaateväljast. Finišis edestas liider lähimaid jälitajaid Karel Kutsarit Sõmerpalu klubist ja lätlast Karlis Sabulist juba üle kümne sekundiga.

Teises sõidus haaras juba esimeses kurvis liidriohjad Kullas, kes ring-ringilt oma edumaad suurendades tuiskas uhkes üksinduses finišisse. Teise koha sai Sabulis ja kolmas oli Gert Krestinov Motoextreme’i klubist. Kahe sõidu kokkuvõttes tuli Kullase järel teiseks Sabulis ja kolmanda auhinna teenis Kutsar.

Samades sõitudes MX1 Locali klassis võitis etapi Jüri Triisa (Redmoto Racing), järgnesid klubikaaslane Henri Haramaa ja Tanel Rauk klubist RXT.

MX2-klassis oli mõlemas sõidus kiireim venelane Timur Petrašin, teiseks tuli lõunanaaber Edvards Bidzans ja kolmandaks Sõmerpalu klubi sportlane Kaarel Tilk.

Klassis MX125 ei mahtunud eestlased pjedestaalile. Etapi võtis lätlane Karlis Reisulis kaasmaalase Uldis Freibergsi ja soomlase Eelis Viemerö ees.

Juunioride 85 ccm klassis olid kolm paremat Ivan Dubatovkin Venemaalt, Markuss Ozolins Lätist ja Romeo Pikand Viljandi motospordiklubist.

Noorte sportlaste 65 ccm konkurentsis kuulus kindel etapivõit Lucas Leokile, teise koha saavutas Karl Teesalu (Redmoto Racing) ja kolmas oli lõunanaaber Toms Dankerts. Veteranide võidukihutamisel teenis esimese auhinna Leons Kozlovskis Lätist, järgnesid Jaanus Koval (Redmoto Racing) ja Narva motomees Dmitri Vinogradov.

MX-hobiklassis pani oma paremuse maksma Danel Dreving Paikuse motoklubist, teise koha sai Kristjan Lember (Redmoto Racing) ja kolmandaks tuli Tihemetsa sportlane Günther Põllumäe. Kohalikele karikatele võistelnud noorimate mehepoegade 50 ccm klassis oli parim kodurajal kihutanud Theo Kolts, madalamad pjedestaaliastmed kuulusid Erki Raudnagelile (AMB Racing) ja Aston Kõivule (Kagu MK).

Päeva keskel toimunud mees-mehe-sprindi võitis Kullas, järgnesid Andero Lusbo (Kagu MK) ja Kutsar. Pika ja sündmusrohke võistluspäeva viimases vaatuses, superfinaalis Pärnu kuninga tiitlile pani Kullas oma paremuse taas maksma. Teise auhinna vääriliselt sõitis Sabulis ja kolmandana sai finišilipu Krestinov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles