Euroopa tippseltskonna naised ja noored jahivad Pärnus EMi punkte

Copy
Lucas Leok (nr 711) on 65 ccm masinaklassis Euroopa meistrivõistluste kirde regiooni liider.
Lucas Leok (nr 711) on 65 ccm masinaklassis Euroopa meistrivõistluste kirde regiooni liider. Foto: Erakogu

Homme ja ülehomme kihutavad 15 riigi sportlased Pärnu lennuvälja rajal motokrossi Euroopa meistrivõistluste etapil.

Naised võistlevad esimest korda Eestis Vana Maailma tšempionaadil ja kahe masinaklassi noored motomehed sõidavad EMi kirde regiooni eelviimasel etapil.

Õrnema soo võidukihutamisel rivistuvad stardipuu taha Leedu, Soome, Eesti, Saksamaa, Taani, Hollandi, Prantsusmaa, Norra ja Rootsi sportlased. Naiste klassis meil tervet sarja kaasa tegevat sõitjat tänavu veel ei ole, kuid Pärnus on stardis enamik Eesti kiirematest naistest eesotsas Kadri Ehamäe, Juta Saani, Greta-Maria Pisarevi, Karleen Randveri ja Lisanne Lensmendiga.

Noormeeste klassides võistlevad Pärnus Läti, Leedu, Venemaa, Eesti, Valgevene, Poola ja Ukraina tulevikulootused.

65 ccm masinaklassis on sarja liider enamiku etappe võitnud Aigar Leoki poeg Lucas, esikümne hulka mahuvad veel Aston Allas, Karl Teesalu ja Enri Lustus.

Peale nende jahivad Pärnu rajal EM-sarja punkte veel Bruno Mägi, Marten Raud, Enno Lustus, Leslie Puller, Sebastian Klooren, Enrico Peilman, Frankie Lvovs, Sebastian Kask, Robin Arukase ja Jakob Burmann.

85 ccm klassi edetabelis asub Gregor Kuusk kolmandal kohal, Tanel Leoki pojad Sebastian ja Travis on vastavalt kuues ning kaheksas.

Esikümne piirimail on eestlastest Jan-Marten Paju ja Kaspar Uibu. Suurvõistlusel panevad ennast proovile ka Jasper Kõiv, Karl Hunt, Rasmus Alan Truus, Robin Raudsepp ja Tristen Mardo.

Peale EM-klasside võistlevad laupäeval ja pühapäeval vahesõitudes Eesti nelja masinaklassi motosportlased. Kiiretest pärnakatest on rajale tulemas Theo Kolts noorimate poiste 50 ccm konkurentsis. Hobiklassis võistlevad kodusel krossil Risto Vanatoa, Mattias Graumann, Aron Annerviek, Danel Dreving ja Mark Tori. Juunioride võidukihutamisel jahivad Pärnumaa kiirematest pjedestaalikohti Joosep Pärn, Tristan Loob ja Alex Vetkin.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles