Kellukese lasteaias oli tervisenädal

, Pärnu lasteaed Kelluke vanemõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et terve olla, peab armastama vett ja seepi.
Et terve olla, peab armastama vett ja seepi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu lasteaias Kelluke on tervis esimesel kohal. Kõige tähtsam ülesanne on hoolitseda laste tervise eest ja luua kasvamiseks sobiv keskkond.
 

Kolm korda aastas toimub lasteaias tervisenädalad. Kuidas olla terve, kuidas tervist hoida, kuidas karastuda – kõigele sellele oligi pühendatud tervisenädal „Terve laps“. Selleks sai koostatud spetsiaalne plaan, mis arutati pedagoogide kollektiiviga läbi.

Tervisenädal möödus suurepäraselt. Kõikides rühmades töö lausa kees. Lastele räägiti ja näidati, mida tuleb teha, et olla terve. Isegi väikesed lapsed teavad juba, et hambaid peab pesema hommikuti ja õhtuti; et olla terve, peab tegema sporti, armastama vett ja seepi, õigesti toituma, end karastama, kinni pidama režiimist.

Lapsed õppisid teemakohaseid luuletusi – soovitusi tervislikuks eluks. Neid said lapsed esitada saalis reedesel tervisehommikul.

Kolmapäeval toimus laste mänguväljakul pidu lumememmega, mille korraldas liikumisõpetaja Ljudmilla Salev, kes ilmus ootamatult suuskadel ja organiseeris lastele huvitavaid võistlusi. Kuigi oli pakane, ei olnud lastel aega külmetada. Nad võtsid osa kelguvõistlusest, ronisid võidu rõngastest läbi, ajasid litrit hokikeppidega taga. Igal rühmal oli eraldi ülesannete täitmise järjekord. Ja mis kõige tähtsam – seal ei osalenud ainult õpetajad oma rühma lastega, vaid ka lasteaia juhatus eesotsas direktori Marika Merila ja õppealajuhataja Irina Domaševaga. Igas kontrollpunktis seisis üks lasteaia töötaja, kes aitas lastel ülesandeid lahendada.  

Neljapäeval organiseeris rühm Rodnitšok (õpetajad Olga Varjonova ja Tatjana Lipintsova) konverentsi lastevanematele, kuhu kutsuti arst-resident Valentina Pabor, hambaarst Tatjana Mostepanova, Pärnu keskraamatukogu lasteosakonna raamatukoguhoidja Irina Golenkova. Kõik konverentsil räägitu oli väga huvitav ning lastevanemad esitasid rohkesti küsimusi.

Laduški rühmas esitas oma rühmale näidendi „Kuidas põrsas karastus“. Näidendist võttis osa ka Andrei Bõzgu ema Polina. Ta mängis Karkusha osa ja õpetas põrsakesele (vanemõpetaja Tatjana Shabloeva), kuidas on õige karastuda.

Lapsi külastas Kuninganna Hambahari, vooliti koos imepuud, millel kasvasid puu-  ja juurviljad. Lapsed teavad, et need on tervisele kasulikud. Lastevanemad ostsid puuvilju ja mahlu ning lapsed ise tegid puuviljast šašlõkke.

Reede hommikul organiseeriti meelelahutuslik näidend „Doktor Ai-Valuson soovitused“, mille koostas muusikaline juht Svetlana Nikiforova. Doktor Ai-Valuson (vanemõpetaja Tatjana Shabloeva ) sai lastelt teada, et kõik on terved, ja korraldas võistlused. Siis ilmus Barmalei (liikumisõpetaja Ludmilla Salev) ja sidus Doktori kinni, kuid äkitselt hakkasid tal hambad ja kõht kõvasti valutama, sest ta ei hoolitsenud oma tervise eest: ei pesnud hambaid, ei pesnud käsi ... Ainult doktor Ai-Valuson sai ta terveks ravida, mille eest oli Barmalei talle väga tänulik. Lapsed andsid Barmaleile soovitusi, kuidas olla terve ja mida selleks teha.

Lõpuks tegid kõik koos võimlemisharjutusi. Barmalei läks „teise lasteaeda“, et rääkida, mida ta sai lastelt tervisest teada. Kõik lapsed olid rahul, õnnelikud ja rõõmsad. Ja see ongi kõige tähtsam. Kui laps on rõõmus, on ta terve. Aga kui laps on terve, on kogu pere rõõmus. Ja meie ka. Olge kõik terved!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles