Piigad purjetasid pealinnas pjedestaalile

Copy
Pärnu piigad Emma Mia Kaar (paremal) ja Laura Marii Taggu purjetasid Tallinna lahel kolmanda auhinna vääriliselt.
Pärnu piigad Emma Mia Kaar (paremal) ja Laura Marii Taggu purjetasid Tallinna lahel kolmanda auhinna vääriliselt. Foto: Elise Umb

Tallinna merefestivali raames toimunud svertpaadipurjetajate Eesti karikasarja etapil võistles Lennusadama akvatooriumil 58 paati ja paremus selgitati viies arvestuses.

RS Feva klassis teenisid kaheksa sõidu kokkuvõttes tüdrukute esimese auhinna Ann Carolin Victoria Vürst ja Kertu Külaots Tallinna jahtklubist. Teiseks tulid võitjate klubikaaslased Anna Eliise Käerdi ja Lilian Marie Miller ning kolmanda auhinna vääriliselt seilasid Pärnu jahtklubi purjespordikooli kasvandikud Emma Mia Kaar ja Laura Marii Taggu.

Esimest võistlust koos purjetanud Karl Oskar Vare ja Kevin Aus lõpetasid regati 11. kohal.

Esimest hooaega 29er-klassis purjetavad pärnulannad Angeliina Maria Isabel Õunap ja Lisbeth Taggu saavutasid neidude konkurentsis kolmanda koha. Pjedestaali kõrgemad astmed kuulusid Soome piigadele: regati võitsid Xiaojian Keinänen ja Kaisa Sinivuori ning teiseks tulid Venla Aliklaavu ja Charlotte Makkonen. Väärib märkimist, et absoluutarvestuses seitsmendaks tulnud Pärnu paatkond oli kuue põhjanaabrite ekipaaži järel Eesti parim.

49er-klassis võitsid regati vennad Juuso ja Henri Roihu Tallinna jahtklubist, Optimistil oli parim Karl Veetõusme Rein Ottosoni purjespordikoolist ja parapurjetamise Hansa 303 klassis sai esikoha Peep Krusberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles