Talviku sõit EMil kulgeb tõusude ja mõõnadega

Copy
Jörgen Matthias Talviku pidi Hollandi krossil leppima 15. kohaga.
Jörgen Matthias Talviku pidi Hollandi krossil leppima 15. kohaga. Foto: Rauno Kais

Pärnu motoklubi kasvandik Jörgen Matthias Talviku sai Euroopa meistrivõistluste etapil Hollandis Ossi krossirajal EMX 250 klassis kahe sõidu kokkuvõttes 15. koha. Krossi võitis hollandlane Rick Elzinga, teiseks tuli Nicholas Lapucci Itaaliast ja kolmas oli belglane Liam Everts.

“Minu võistluspäev Ossis kulges tõusude ja mõõnadega,” kõneles Talviku. “Hommikul vabatrennis lihtsalt sõitsin, et saada tunnetust motika seljas ja harjuda rajaga. Eelmisel krossil Matterlys saadud vigastus vajas ravimist ja vahepealsel ajal sain tsikliga sõita vaid ühe korra. Kvalifikatsioonis sain kirja oma grupi teise aja ja esimese sõidu alguses püsisin esikolmikus. Sõidu teises pooles tegin aga kaks viga ja tulemus oli üheksas koht.”

Teises sõidus suutis väga hästi startinud Talviku paraku liidrikohta hoida alla ringi. “Tegin üsna suure sõiduvea ja kukkusin päris korralikult,” meenutas pärnakas äpardust. “Õnneks olen elus ja terve ja lõpetasin sõidu kõvera motikaga 21. kohal. Egas midagi, tuleb pea püsti hoida, korralikult sõidutrenni teha ja küll siis tuleb resultaat, mis rahuldab nii mind kui pöidlahoidjaid.” Järgmine võidusõit on kahe nädala pärast Lommelis.

Euroopa meistrivõistluste pingereas asub Talviku 19. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles