Pärnu spordimehe suur au: Endrekson kannab olümpiamängude avamisel Eesti lippu

Copy
Pärnu sõudeklubi hingekirja kuuluva Tõnu Endreksoni sõnutsi on talle suur au olümpiamängude avatseremoonial koos ratsutaja Dina Ellemanniga Eesti lippu kanda. 
Pärnu sõudeklubi hingekirja kuuluva Tõnu Endreksoni sõnutsi on talle suur au olümpiamängude avatseremoonial koos ratsutaja Dina Ellemanniga Eesti lippu kanda. Foto: Eesti Olümpiakomitee

Viiendat korda olümpiamängudel osalev Tõnu Endrekson kannab koos ratsasportlase Dina Ellermanniga avatseremoonial Eesti lippu.

Ehkki sõuderegatt algab juba enne tseremooniat homme hommikul, läheb kahekordne medalist sinna Eesti eest marssima.

“Asjad on nii korraldatud, et saan minna. See on mulle auasi,” rääkis 42aastane pärnakas, kes esimest korda võistles olümpiarõngaste all juba 2004. aastal Ateenas.

ROKi muudatus reeglites lubab esimest korda lippu kandma kaks inimest. EOK spordidirektori Martti Raju sõnutsi on see samm võrdõiguslikkuse poole.

“Kunagi varem pole olümpiamängudel olnud nii palju naissoost sportlasi – ROKi arvutuste kohaselt on see suisa 48,8 protsenti. Selle märgiks otsustati, et koondiste mõlemast soost sportlased kannavad koos ka lippu. Meie valik langes sümboolselt koondise kõige kogenuma, Endreksoni ning Eesti spordiajalugu tegeva Ellermanni kasuks,” selgitas Raju.

Ellermanni pääsemine Tokyosse selgus vahetult mängude eel. Tegu on 40aastase koolisõitjaga, kes oma hobuse Donna Annaga viib esimest korda Eesti ratsutajate lipu olümpiale. Ühtlasi on sportlase ratsu esimene Eestis sündinud ja siin kasvatatud sporthobune, kes on suurvõistlusele jõudnud.

Varem on sõudjatest lipu kandmise au saanud osaks 1996. aastal Jüri Jaansonile Atlanta olümpial. Niisamuti lehvitas sõudelegend värske medalimehena lippu 2004. aastal Ateena mängude lõputseremoonial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles