Galerii ⟩ Põldmaa farmis tervitas külalisi hull kuivatikana, liblikamajja vooris rekordarv uudistajaid

Copy

Audru osavallas Põhara külas Põldmaa Talumuna õue peal tervitas avatud talude päeval farmi uudistama tulnud külalisi pruunikaspunane suleline tähtsa näoga, nagu tema oleks selle koha peremees.

“See on meie hull kuivatikana, kes arvab, et tema on inimene ja meie kanad,” tutvustas taluperemees Jaanus Põldmaa külaliste vahel ringi jalutavat tegelast, kes teiste sulelistega läbi ei saavat ja seetõttu elab üksi kuivatis. “Nime tal küll pole, aga küll ta sellegi välja teenib.”

Põldmaa Talumuna on üks ligemale 40 Pärnumaa talust, mis täna kõigile huvilistele uksed avas, et oma tegemisi tutvustada.

Peremehe sõnade kohaselt tegeles talu varem ainult viljakasvatusega ja kanad võeti tallu alles kolm aastat tagasi. Seetõttu otsustatigi avatud talude päeval esimest korda kaasa lüüa ja oma tegemisi huvilistele näidata. “Kui ainult vilja kasvatasime, siis sõidutasime saagi autoga sadamasse laeva peale – see pole kuigi huvitav. Nüüd, kui toodame ka mune, on, mida näidata,” kõneles Põldmaa, kelle jutu järgi hindavad inimesed järjest rohkem seda, kust toidulauale jõudev muna tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles