Viljapõllul leekide levikut takistada püüdnud mees sai põletushaavu

Pärnu Postimees
Copy
Põlenud viljapõld. Foto on illustreeriv.
Põlenud viljapõld. Foto on illustreeriv. Foto: Kenno Soo

Eile pärastlõunal Põhja-Pärnumaal Ünnaste külas viljakoristustöödel süttinud põldu ise kustutama asunud mees sai põletushaavu ja viidi haiglasse.

Kella 15.55 ajal süttis Ünnaste külas viis hektarit koristatud viljapõldu. Põllu omanik püüdis tulekahju ise takistada ja sai kahjuks põletushaavu ning viidi haiglasse.

Millest põleng alguse sai pole teada.

“Mees üritas kustutada põlengut kastmisvoolikuga, et kaitsta oma põlenguala lähedusse jäävat talu, kuid sai põletushaavu ning viidi haiglasse enne kui sai õnnetuse asjaolusid vähegi selgitada,” ütles Lõuna päästekesuse pressiesindaja Marek Kiik. 

Tulekahju kustutati kell 17.42.

Päästjad hoiatavad, et kuiva taimestiku või põllu põleng levib tuulega äkiliselt ja kiiresti ning seda ise ilma kustutusvahenditeta kustutades võite ennast ohtu seada.

“Parem on ära oodata päästjad ja mitte riskida vigastuste või eluga,” ütles Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik.

Pritsimehed käisid maastikupõlengut likvideerimas ka kell 13.23 Põhja-Pärnumaal Tootsi alevis, kus põles 25 ruutmeetrit turbapinnast, ning kell 15.57 Pärnus Liu külas, kus oli leekides  0,6 hektarit põldu ja 0,1 hektarit metsa. Enne päästjaid takistasid Liu elanikud tule levikut kastmisvoolikuga. Põleng kustutati kell 19.33.

Pärnumaal kehtib tuleohtlik aeg, mil on keelatud metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega alal grillimine, lõkke tegemine, suitsetamine ning sisenemine mootorsõidukiga, sealhulgas parkimine. Lubatud on liikumine tehnikaga, mis on mõeldud turbatöötlemis-, põllumajandus- ja metsatöödeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles