Pritsimehed lugesid tuletegemise keeldu eiranud naisele sõnad peale

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnumaa päästjad pidid Treimanis tahtlikult maastikul lõkkeid teinud naisele selgitama tuleohu tõttu kehtivaid piiranguid.
Pärnumaa päästjad pidid Treimanis tahtlikult maastikul lõkkeid teinud naisele selgitama tuleohu tõttu kehtivaid piiranguid. Foto: Mailiis Ollino

Eile lõõmasid leegid lisaks suuremale maastikutulekahjule Saarde vallas ka Paikuse osavallas ja Häädemeeste vallas.

Kell 10.53 põles Pärnus Põlendmaa külas heinapõld, mille päästjad ligikaudu tunni ajaga kustutasid. Kustutustöödel kasutati kustutusvarustuses maastikusõidukit UTV.

Kell 20 teatati häirekeskusele, et Treimani külas tuleb roostikust suitsu. Sündmuskohale jõudnud pritsumeestele avanes pilt, kus kohalik naine põletas niidetud pilliroo hunnikuid.

Päästjad kustutasid lõõmavad rookuhilad ja selgitasid roopõletajale, et Pärnumaal kehtib tuleohtlik aeg, mil looduses on tabu igasugune tuletegemine, sealhulgas suitsetamine ja grillimine. Tuleohtlikul ajal on keelatud ka mootorsõidukiga sisenemine ja parkimine metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega alal. Lubatud on vaid sellise tehnikaga liikumine, mis on mõeldud turbatöötlemis- ning põllumajandustöödeks ja metsatöödeks.

“Palume tungivalt kõigil inimestel looduses liikudes olla äärmiselt ettevaatlik ja lahtise tule kasutamist ning tuleohtu põhjustavat tegevust vältida,” rõhutas päästeameti kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Riigi ilmateenistuse tuleohukaart näitab, et suures osas Eestist valitsev suur tuleoht on tänaseks seoses viimase ööpäeva jooksul maha sadanud vihmaga taandunud.

Suur on tuleoht tänaseks vaid Põlva-, Võru, Harju- ja Tartumaal, kus metsad, turbaalad ning põllud on tuleohtlikud. “Looduse süttimine on toonud päästjatele rohkelt kurnavat ja meie ühiseid ressursse kulutavaid päästetöid,” tõdes Kiik.

Vaadake iga päev uuenevat tuleohu kaarti SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles